Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Tv Series: The O.C. (2003–2007)



Director: Ian Toynton 
Genre: Comedy | Drama | Romance 
Cast: Peter Gallagher, Kelly Rowan, Ben McKenzie, Mischa Barton, Adam Brody, Rachel Bilson 
Seasons: 1-4  
Site: Imdb


V@$!@ Rating:  7/10 γιατί απ'όσο θυμάμαι μου άρεσε.

Αγγελική άλλη μία σειρά for you.

Περίληψη:

Ο Ράιαν Άτγουντ, 16 ετών συλλαμβάνεται μαζί με τον αδελφό του να κλέβει ένα αυτοκίνητο, και όταν μετά από λίγη ώρα αφήνεται, η μητέρα του τον διώχνει από το σπίτι. Ο Σάντι Κόεν, o δικηγόρος που τον έβγαλε απ'τη φυλακή, αποφασίζει να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Γρήγορα θα τον πάρει υπό την πλήρη προστασία του, και ο Ράιαν θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια κοινότητα πλουσίων, χωρίς να προδώσει την εμπιστοσύνη του. Εκεί γνωρίζει την Μαρίσα, τον Σέθ και άλλους πολλούς, που θα του δείξουν ένα διαφορετικό κόσμο απ'αυτόν που ήδη ξέρει.

V@$!@ review:

Η αλήθεια είναι πως τη σειρά αυτή την είδα πριν 3-4 χρόνια και μάλιστα δεν έχω καταφέρει μέχρι και σήμερα να την ολοκληρώσω. Ωστόσο, απ'όσο θυμάμαι τη βρήκα σχετικά ενδιαφέρουσα αν και δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη. Είχε αυτό το νεανικό και δραματικό στιλ όπως οι περισσότερες αυτού του είδους χωρίς όμως να είναι αντιγραφή κάποιας άλλης ομοειδούς σειράς. Εντάξει τώρα, μην περιμένετε και τίποτα τρελές ερμηνείες, αλλά αν εξαιρέσουμε τη Mischa Barton που ήταν λίγο αγγούρι, οι υπόλοιποι ήταν πειστικοί. Εν ολίγοις η σειρά προτείνεται σ'αυτούς που τους αρέσουν τα νεανικά προβλήματα και δράματα και ευελπιστώ κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρω και εγώ να δω το τέλος της.

Trivia: 

Ο πιλότος της σειράς προσέλκυσε 7.46 εκατ. Αμερικανούς και μάλιστα κατέγραψε μεγάλες τηλεθεάσεις στις ηλικίες 12–17. Συνολικά την πρώτη σεζόν συγκέντρωσε 9.7 εκατ. τηλεθεατές και βρέθηκε έτσι στην 57η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές τη χρονιά αυτή. Τη δεύτερη σεζόν ωστόσο παρατηρήθηκε πτώση στις μετρήσεις καθώς συνολικά την παρακολούθησαν 7 εκατ. άνθρωποι ρίχνοντας την έτσι στην 85η θέση (πολλοί θεώρησαν ότι η αλλαγή μέρας ήταν η αιτία για την πτώση αυτή). Την 3η σεζόν έχουμε ακόμα πιο μεγάλη πτώση με τηλεθέαση συνολικά 5.6 εκατ. (να σημειωθεί ότι στα απέναντι κανάλια την ίδια μέρα και ώρα προβάλλονταν οι επιτυχημένες σειρές Grey's Anatomy και CSI). Την τελευταία σεζόν παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 4.3 εκατ. τηλεθεατές, ενώ το τελευταίο επεισόδιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν 6.7 εκατ. Αμερικάνοι.

Η σειρά έχει κερδίσει συνολικά 14 βραβεία μεταξύ των οποίων είναι 3 Teen Choice Awards, και έχει υπάρξει υποψήφια σε διάφορες κατηγορίες 18 φορές.

Το τραγούδι των τίτλων California από τους Phantom Planet έκανε μεγάλη επιτυχία λόγω της σειράς.

Το O.C σημαίνει Orange County και χρησιμοποιείται για να περιγράψει πολλές αμερικάνικες πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι και η California.

California Teens είναι ο τίτλος με τον οποίο προβαλλόταν η σειρά στη χώρα μας. Συγκεκριμένα το κανάλι Star έχει προβάλλει την πρώτη σεζόν 3 φορές!

Tagline: The Sun Is Setting On The O.C. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: