Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Grey's Anatomy (2005+)


Director: Rob Corn 
Genre: Medical Drama
Cast: Ellen Pompeo, Sandra Oh, Justin Chambers, Patrick Dempsey, Katherine Heigl, Chandra Wilson
Seasons: 1,2,3,4,5,6,7 (coming soon)
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 6.5 /10 γιατί το κάθε επεισόδιο σου προκαλεί κατάθλιψη

Νo Μore Drama λυπηθείτε μας

Περίληψη: 

Η Μερεντιθ Γκρέι είναι μια νέα γυναίκα, κόρη μιας μεγάλης χειρούργου, η οποία έχει μόλις τελειώσει την σχολή και μπαίνει ως ειδικευόμενη στο ίδιο νοσοκομείο του Seattle στο οποίο μεγαλούργησε η διάσημη μητέρα της. Μαζί με μια ολόκληρη ομάδα ειδικευόμενων, η Μέρεντιθ θα πρέπει να μάθει να συνδυάζει την προσωπική της ζωή με το απαιτητικό επάγγελμά της ώστε να μπορέσει να γίνει η πετυχημένη χειρούργος που επιθυμεί, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού την πρώτη μέρα της στη δουλειά, ανακαλύπτει πως το προηγούμενο βράδυ ο άντρας τον οποίο γνώρισε στο μπαρ...είναι ένα από τα αφεντικά της.


V@$!@ review:

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη σειρά ως μία ακόμη ιατρική σειρά του σωρού αλλά αυτός ο όρος θα ήταν λανθασμένος καθώς η ιατρική στα περισσότερα επεισόδια εκλείπει. Το δράμα είναι αυτό που κυριαρχεί όπως επίσης και οι ερωτικές σχέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίοι όταν το θυμούνται γίνονται γιατροί και κάνουν και καμία εγχείρηση για να περάσει η ώρα. Δεν θεωρώ αυτή τη σειρά ούτε πρωτότυπη ούτε και αριστούργημα παρ'όλα αυτά συνεχίζω και τη βλέπω μέχρι και σήμερα όταν δεν έχω τι να κάνω και όχι φανατικά. Ενδείκνυται σ'αυτούς που αντέχουν τα δράματα και τις σαπουνόπερες και τα κουλά love stories.

Στα θετικά της σειράς η σκηνοθεσία και η guest εμφάνιση του Jeffrey Dean Morgan. Στα αρνητικά η συνεχής κλάψα και οι τραγωδίες που πάντα τυχαίνουν στους συγκεκριμένους ανθρώπους.


Trivia: 

Την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν συνολικά 18.46 εκατομμύρια στην Αμερική βάζοντας την έτσι στην 9η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές, την δεύτερη σεζον παρακολούθησαν 19.44 ανεβάζοντας την έτσι στην 5η θέση ενώ στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη σεζόν έπεσε στην , 10η και 12η θέση αντίστοιχα με τις αντίστοιχες τηλεθεάσεις 19.22, 15.92, 14.52. Tην 6η σεζόν ανέβηκε στην 11η θέση με τηλεθέαση γύρω στα 15 εκατομμύρια.

Το Grey's Anatomy έχει σαρώσει τα τηλεοπτικά βραβεία, συγκεντρώνοντας μεταξύ άλλων 2 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης δραματικής σειράς 2007 και καλύτερης δεύτερης γυναικείας ερμηνείας 2006), καθώς και 2 ΕΜΜΥ (Καλύτερου casting 2006 και καλύτερης δεύτερης γυναικείας ερμηνείας 2007)

Στη χώρα μας έχει προβληθεί απ το Alter (όποτε το θυμόταν το κανάλι) ενώ συστηματικά προβάλλεται απο τον Ant1 (φέτος θα προβληθεί ο 6ος κύκλος).

Tagline: Operations. Relations. Complications.







Δεν υπάρχουν σχόλια: