Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: CSI: Crime Scene Investigation (2000+)

Director: Kenneth Fink, Richard J. Lewis
Genre: Crime | Drama | Mystery
Cast: George Eads, William Petersen, Marg Helgenberger, Jorja Fox, Jorja Fox, Paul Guilfoyle
Seasons: 1-11 (coming soon)
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 9/10 γιατί ήταν το πρώτο και το καλό


Μία απ'τις πιο επιτυχημένες και διαχρονικές σειρές όλων των εποχών.










Περίληψη:








Το CSI είναι μια δραματική σειρά η οποία ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών της σήμανσης εκπαιδευμένους να λύνουν εγκλήματα εξετάζοντας τα αποδεικτικά στοιχεία.Είναι μέσα στην υπόθεση 24 ώρες το 24ώρο, ξεσκονίζοντας τον τόπο του εγκλήματος, μαζεύοντας αδιαμφισβήτητα στοιχεία και βρίσκοντας τα χαμένα κομμάτια που θα λύσουν το μυστήριο. Αρχηγός εδώ είναι ο Gil Grissom και η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται απο την Catherine Willows, τον Nick Stokes, την Sara Sidle και τον Warrick Brown.




V@$!@ review: 

Εντάξει τώρα τι να πεις για μία σειρά η οποία μπαίνει στον 11ο κύκλο επεισοδίων της και συναγωνίζεται επικίνδυνα τη Λάμψη; Η σειρά αυτή εκτός από πρωτοποριακή και ευρηματική έχει και στιλ και πάνω απ'όλα αφορά το Λας Βέγκας, ένα απ'τα πιο δημοφιλή μέρη πάνω στη γη και απ'τα πιο καλοφτιαγμένα. Αποτελεί μία απ'τις καλύτερες εγκληματολογικές σειρές με άρτια συνοχή, όχι πολλά κενά όσον αφορά τις υποθέσεις ενώ οι ηθοποιοί και οι προσωπικές τους σχέσεις προσδίδουν περισσότερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη της σειράς. Αξίζει να τη δείτε ειδικά αν σας αρέσει να υποδύεστε το "ντετέκτιβ", γιατί αυτή η σειρά είναι η παλαιότερη και ξέρει καλύτερα.

Στα θετικά της σειράς το καταπληκτικό τοπίο και οι ανατροπές και εξελίξεις στη ζωή των πρωταγωνιστών. Στα αρνητικά η γρήγορη μερικές φορές εξέλιξη των υποθέσεων και οι ξαφνικές αποχωρήσεις απ'το cast.
 
Trivia:  

Το CSI: Las Vegas είναι η πρώτη απ'τις 3 που δημιουργήθηκε χρονολογικά καθώς έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2000, γι'αυτό και στην Αμερική στο πρόγραμμα αναφέρεται ως σκέτο CSI. Εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του το κανάλι δημιούργησε στη συνέχεια το CSI: Miami και το  CSI: New York.

Την πρώτη του σεζόν παρακολούθησαν συνολικά 17.80 εκατ. τηλεθεατές στην Αμερική τοποθετώντας το έτσι στην 10η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Τις επόμενες σεζόν είχε τρομερή άνοδο καθώς τη σεζόν βρέθηκε στην θέση με τηλεθέαση 23.69 εκατ. ενώ την και σεζόν ανέβηκε στην κορυφή (1) με συνολική τηλεθέαση 26.20 και 25.27 εκατ. Μέχρι και την 10η σεζόν παρέμεινε στη 10άδα με την αντιστοιχία: σεζόν - θέση (26.26 εκατ.), σεζόν - θέση (24.86 εκατ.), σεζόν - θέση (20.00 εκατ.), σεζόν - θέση (18.06 εκατ.),σεζόν - θέση (19.03 εκατ.) και τέλος 10η σεζόν - θέση (15.82 εκατ.).

Η σειρά έχει βραβευτεί ως η καλύτερη δραματική σειρά τρεις φορές, έχει λάβει συνολικά 45 βραβεία και έχει υπάρξει υποψήφια σε διάφορες κατηγορίες συνολικά 101 φορές!

Ο William Petersen αποχώρησε απ'τη σειρά το 2009 και ακολούθησε ένα χρόνο μετά η Jorja Fox.  Στο cast προστέθηκε ωστόσο Laurence Fishburne το 2008.

Το Μάιο του 2010 ανανεώθηκε για 11η σεζόν η οποία θα είναι και η τελευταία για τη Marg Helgenberger και θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 23/9.


Tagline: Follow the Evidence. Again and Again.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: