Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Tv Series: NCIS (2003+), NCIS: Los Angeles (2009+)



Μία σειρά που ασχολείται με το υγρό στοιχείο της γης και έχει μεγάλη επιτυχία.


NCIS (2003+)



DirectorDennis Smith 
Genre: Action | Crime | Drama | Mystery 
Cast: Mark Harmon, Michael Weatherly , David McCallum, Pauley Perrette, Cote de Pablo 
Seasons: 1-8 (on going) 
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 8.5/10 γιατί είναι εξίσου καλό με το CSI



 Περίληψη:
Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα... Υπάρχει όμως και μια άλλη πτυχή της, πιο σκοτεινή, η πιο άγρια, η άβυσσος που κρύβει μυστικά και ανείπωτες ιστορίες. Η NCIS είναι μια ειδικευμένη ομάδα, που ασχολείται με τα εγκλήματα στο Ναυτικό. Ο Τζέθρο Γκιμπς και οι συνεργάτες του ρίχνουν άπλετο φως σε υποθέσεις που είναι βαθιά θαμμένες και τις καλύπτει μυστήριο. Οι σύγχρονοι "πειρατές" δεν είναι λιγότερο επικίνδυνοι, αφού η τρομοκρατία συνεχίζει τη δράση της και εκτός ξηράς: περιστατικά με υποβρύχια που εξαφανίστηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, δολοφονίες εν πλω, μυστηριώδη περιστατικά που σκεπάζονται από κύματα. Οι ήρωές μας όμως δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω, προτού βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.

V@$!@ review: 
Μία πάρα πολύ καλή σειρά που προβάλλεται για 8 χρόνια με διάφορες βέβαια αλλαγές στο cast, στις υποθέσεις αλλά και στις προσωπικές σχέσεις των πρωταγωνιστών. Ομολογώ πως οι 2 πρώτες seasons δεν με ενθουσίασαν αλλά ακόμη και σήμερα το παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Οι πρωταγωνιστές πάντα έχουν να επιδείξουν ένα διαφορετικό στοιχείο του χαρακτήρα τους που ήταν άγνωστο στο κοινό ώστε να υπάρχει αγωνία. Πιστεύω πως είναι προφανές ότι αυτή η σειρά ταιριάζει στους λάτρεις των CSI καθώς έχει πάνω κάτω την ίδια τακτική απλά περιορίζεται στο ναυτικό κυρίως.

Trivia: 

 Η σειρά ξεκίνησε με καλές προοπτικές το 2003 αφού η πρώτη σεζόν παρακολουθήθηκε από 11.84 εκατ. Αμερικάνους τοποθετώντας την έτσι στην 26η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Άνοδος παρατηρήθηκε τις επόμενες χρονιές καθώς τη 2η σεζόν παρακολούθησαν 13.63 εκατ. (22η θέση), την 3η σεζόν ανέβηκε ακόμη περισσότερο με 15.30 εκατ. (16η θέση). Μικρή πτώση είχε την 4η σεζόν με 14.50 εκατ. (18η θέση) ενώ απ'την 5η και μετά τα ποσοστά του αυξήθηκαν κατά πολύ. Έτσι την 5η σεζόν παρακολούθησαν 15.65 εκατ. (10η θέση), ενώ η 6η και η 7η έφτασαν στην και θέση με τις αντίστοιχες τηλεθεάσεις 17.89 και 19.33 εκατ.

Έχει προταθεί 2 φορές για βραβείο Emmy ενώ έχει κερδίσει συνολικά 8 βραβεία.

Προβάλλεται σε 48 χώρες μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα (Star Channel και Nova Cinema). 

Tagline: Semper Fidelis






NCIS: Los Angeles (2009+)



Director: Steven DePaul, Terrence O'Hara
Genre: Action | Crime | Drama | Mystery
Cast: Chris O'Donnell, LL Cool J, Daniela Ruah, Linda Hunt
Seasons: 1,2 (on going)
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 7/10 γιατί το δεύτερο δεν είναι σχεδόν ποτέ ίδιο με το πρώτο.



Περίληψη:
Το NCIS: Los Angeles είναι μια σειρά που αφορά το γραφείο ειδικών επιχειρήσεων, μια κατηγορία του NCIS που αναλαμβάνει επικίνδυνους εγκληματίες που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του κράτους. Μελετώντας τα στοιχεία της έρευνας και χρησιμοποιώντας την άριστης ποιότητα τεχνολογία, αυτή η ομάδα των καλύτερα εκπαιδευμένων ντετέκτιβ ξέρουν να κρύβονται καλά, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να πετύχουν το στόχο τους.


V@$!@ review:
Κάθε επιτυχημένη αμερικάνικη σειρά που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει άλλη μία τύπου παρακλάδι της πρώτης. Αυτό έγινε και με τη συγκεκριμένη και έτσι από τη Washington, D.C. μεταφερόμαστε στο τρικυμιώδες Los Angeles.Η σειρά προωθήθηκε με το σύνθημα New City, New Team, Same Attidude. Σ'αυτό το τελευταίο τείνω να διαφωνήσω καθώς η σειρά δεν θυμίζει τόσο πολύ την πρώτη ούτε ως προς τις υποθέσεις και την επίλυση τους, ούτε και ως προς το ενδιαφέρον των χαρακτήρων. Εγώ πάντως συνεχίζω να τη βλέπω ελπίζοντας τα καλύτερα αλλά κατά βάθος περιμένοντας τα χειρότερα. 

Trivia:

Ο πιλότος της σειράς κέρδισε 18.73 εκατ. Αμερικάνους και ήταν η δεύτερη σειρά με τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις για εκείνη την εβδομάδα πίσω από το κανονικό NCIS. Βέβαια οι κριτικές που δέχτηκε δεν ήταν τόσο καλές καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει δικό της χαρακτήρα. Ωστόσο η πρώτη σεζόν παρακολουθήθηκε από 16.08 εκατ. τοποθετώντας το έτσι στην 9η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές.

Δεν έχει κερδίσει ακόμα κάποιο βραβείο αλλά έχει υπάρξει υποψήφια 2 φορές για ένα Image Award και για ένα People's Choice Award. 

Tagline: New City, New Team, Same Attidude.










        













Δεν υπάρχουν σχόλια: