Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: The Vampire Diaries (2009+)


Director: Marcos Siega 
Genre: Drama | Fantasy | Romance
Cast: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder
Seasons: 1,2 (on going)
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 7,8 /10 γιατί αξίζει μόνο και μόνο επειδή πρωταγωνιστεί ο Ian Somerhalder

Μία ακόμα σειρά που έχει ως κύριο θέμα της τους βρικόλακες



Περίληψη:

Η Έλενα είναι το όμορφο, δημοφιλές κορίτσι του σχολείου που έχασε τους γονείς της και πλέον ζει με τον επιρρεπή σε ουσίες μικρότερο αδερφό της και την νεαρή σε ηλικία θεία της.. Παρά την τραγική της απώλεια και τον πρόσφατο χωρισμό της με τον εξίσου δημοφιλή συμμαθητή της Ματ,αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα, όταν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γνωρίζει τον καινούργιο,γοητευτικό συμμαθητή της, Στεφάν ο οποίος είναι βρυκόλακας και όπως είναι φυσικό,είναι 150χρονών και βάλε.Έχει όμως και οικογενειακά προβλήματα,καθώς τη δική του επιστροφή στο τόπο του, ακολούθησε και ο αδερφός του Ντέιμον, που όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση τις αγνές προθέσεις του Στεφάν. Και οι δύο αρχίζουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Έλενα, με κίνδυνο μία ιστορία του παρελθόντος να επαναληφθεί.

V@$!@ review:

Το ξέρω ότι μία ακόμη σειρά με τέτοιο θέμα καταντάει υπερβολή αλλά επειδή μετά τη γνωστή ταινία πολλοί έχουν κολλήσει με τους βρικόλακες και τα σχετικά, η σειρά έχει αρκετά μεγάλο κοινό και με αφορμή την έναρξη της 2ης σεζόν είπα να την σχολιάζω. Ξεκίνησε πέρσι και βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλη επιτυχία γρήγορα και γι'αυτό πολλοί, μαζί με το Spartacus: Blood and Sand, τη θεωρούν η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη σειρά της περσινής σεζόν και έτσι η ανανέωση της για 2η σεζόν δεν εξέπληξε κανένα. Η σειρά βασίζεται σε βιβλίο αν και απ'ό,τι έχω διαβάσει σε πολλά σημεία του διαφοροποιείται απ'τα βιβλία. Έχει ενδιαφέρον υπόθεση με πολλές ανατροπές και πολύπλοκους και πολύπλευρους χαρακτήρες. Αν δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε παντού βρικόλακες αξίζει να της ρίξετε τουλάχιστον μία ματιά.

Στα θετικά της σειράς οι συνεχείς ανατροπές και η δράση και φυσικά οι ηθοποιοί (κυρίως ο Ian Somerhalder). Στα αρνητικά το ότι έχει πάλι ως κύριο θέμα τους βρικόλακες και οι αρκετές γλυκανάλατες σκηνές που είναι αχρείαστες.


Trivia: 


Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων απ'τον LJ Smith. Όταν η σειρά έκανε πρεμιέρα για το CW Television Network στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009, προσέλκυσε το μεγαλύτερο ακροατήριο από κάθε σειρά δεδομένου ότι το δίκτυο ξεκίνησε μόλις το 2006.

Οι κριτικές στην αρχή ήταν μέτριες όμως όσο προχωρούσαν τα επεισόδια γίνονταν όλο και καλύτερες, ενώ οι υπεύθυνοι έχουν υποσχεθεί μία ακόμα πιο δυνατή 2η σεζόν. Τον πιλότο του παρακολούθησαν 4.9 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ για το CW τη χρονιά που πέρασε.

Η σειρά έχει κερδίσει ήδη ένα People's Choice Award και επτά Teen Choice Awards. Επίσης ήταν υποψήφια για την καλύτερη σειρά στα Saturn Awards.


Tagline: Love sucks






Δεν υπάρχουν σχόλια: