Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Gossip Girl (2007+)


Director: Norman Buckley 
Genre: Drama | Romance
Cast: Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Ed Westwick
Seasons: 1,2,3,4 (coming soon)
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 6.3 /10 γιατί και οι κουτσομπόλες έχουν τα όρια τους


Μία σειρά που ξεκίνησε καλούτσικα αλλά μετά πήρε την κατιούσα



Περίληψη:

Η υπόθεση της σειράς βασίζεται σε μια μπλόγκερ που καταγράφει τα άπλυτα των πλούσιων και διάσημων γόνων που μένουν στην Upper East Side της Νέας Υόρκης. Όπου «άπλυτα» βλέπε δολοφονίες, ναρκωτικά, κλινικές απεξάρτησης, απιστίες, γκέι σκάνδαλα, κολλητές που κλέβουν τους γκόμενους των φίλων τους κ.λπ., τα οποία ταξιδεύουν από το λάπτοπ του Gossip Girl κατευθείαν στα smartphone κινητά των στιλάτων πρωταγωνιστών που κυκλοφορούν με λιμουζίνες και συχνάζουν στα καλύτερα της Νέας Υόρκης, όπως.

V@$!@ review:

Η συγκεκριμένη σειρά, η οποία μάλλον είναι αφιερωμένη στη Λαμπίρη εξ ου και ο τίτλος της, είτε θα σε ενθουσιάσει, είτε μετά από τα πρώτα λεπτά θα πατήσεις αμέσως delete. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Στη δική μου περίπτωση ωστόσο αν και όταν άρχισα τη σειρά την είδα με θετικό μάτι, μετά απογοητεύτηκα καθώς η σειρά πήρε την κάτω βόλτα κυρίως λόγω σεναρίου και σκηνοθεσίας (τα σκηνοθετικά λάθη είναι αμέτρητα). Οι δυο πρώτες seasons είναι ανεκτές εφόσον κάποιος μπορεί να ξεπεράσει την υπερβολή στο σενάριο και το δράμα όλων των αμερικάνικων σαπουνόπερων. Η 3η season όμως δεν παλεύεται καθώς είναι φανερό ότι oι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για ανεβάσουν τις πεσμένες τηλεθεάσεις. Απορώ τι σκεφτόταν το κανάλι όταν ανανέωσε τη σειρά και για 4η season. Ίδωμεν λοιπόν τη νέα σεζόν επί της οθόνης σε λίγο καιρό.

Στα θετικά της σειράς οι guest εμφανίσεις διάσημων προσώπων  όπως η Hilary Duff, η Lady Gaga, η Tyra Banks κ.α που έσπασαν τη μονοτονία. Στα αρνητικά οι σεναριακές υπερβολές και το υπέρμετρο δράμα, τύπου Λάμψη, που κουράζει.

Trivia:

Το Gossip Girl βασίζεται σε μία ομώνυμη σειρά βιβλίων της Cecily von Ziegesar. Η φωνή της παντογνώστριας αφηγήτριας, της κουτσομπόλας δηλαδή, είναι στην πραγματικότητα η φωνή της Kristen Bell. 

Τον πιλότο της σειράς παρακολούθησαν 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική, ενώ η πρώτη σεζόν έκλεισε με 3,00 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τη δεύτερη σεζόν παρακολούθησαν αρχικά 3,43 εκατομμύρια τηλεθεατές αλλά όμως τελείωσε με 2,23, πολύ χαμηλότερο από το αναμενόμενο. Η τρίτη σεζόν ήταν η χειρότερη και από πλευρά τηλεθεάσεων, καθώς πάνω από 12 επεισόδια σημείωσαν ποσοστά κάτω των 2 εκατομμυρίων τηλεθεατών (στην Αμερική αυτό είναι κάτω από το 2%).


Προβάλλεται σε 41 χώρες παγκοσμίως, 2 εκ των οποίων είναι η Ελλάδα (Star Channel) και η Κύπρος (Κυπριακό Star Channel). Το 2008 κέρδισε 6 Teen Choice Awards ενώ ήταν υποψήφιο για άλλα 6. Το 2009 κέρδισε άλλα 4 και το 2010 άλλα 4 βραβεία Teen Choice Awards.

Στις 13 Σεπτέμβρη του 2010 θα κάνει την πρεμιέρα της η 4η σεζόν, ενώ φήμες έχουν ακουστεί για υποτιθέμενο guest της Britney Spears στη σεζόν που έρχεται.

Tagline: And Who Am I? That's one secret I'll never tell. You know you love me. Xoxo, Gossip Girl



Δεν υπάρχουν σχόλια: