Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Spartacus: Blood and Sand (2010+)


Director: Michael Hurst, Rick Jacobson, Jesse Warn 
Genre: Action | Adventure | Biography | Drama | History
Cast: Andy Whitfield, John Hannah, Manu Bennett, Lucy Lawless  
Seasons: 1,2 (coming)
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 7/10 γιατί εκτός των άλλων, οι άντρες εδώ κυκλοφορούν μισόγυμνοι

Μία σειρά που μας θυμίζει έντονα την αξέχαστη ταινία Gladiator


Περίληψη: 

Οι Ρωμαίοι, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τα σύνορα της αυτοκρατορίας τους, συμμαχούν με τους Θράκες για να αντιμετωπίσουν τους Γέτες, που αποτελούν κοινή απειλή. Μετά την απόφαση του Ρωμαίου Λεγάτου να κινηθεί εναντίον του Μιθριδάτη και να μην κυνηγήσει και εξολοθρεύσει τους Γέτες, ο Σπάρτακος και οι Θράκες θα αποστατήσουν και θα γυρίσουν να προστατεύσουν τα χωριά τους. Ο Λεγάτος όμως θα τον αιχμαλωτίσει και θα τον στείλει να θανατωθεί στην αρένα των μονομάχων, η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνον...


V@$!@ review:

Πολλοί τη χαρακτήρισαν ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη σειρά για το 2010 και δεν είχαν άδικο. Αν και η πρώτη σεζόν αποτελείται μόνο από 13 επεισόδια, απ'την αρχή έδωσε δείγματα ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικό. Η σειρά βασίζεται πάνω στον Σπάρτακο και τους συμπολεμιστές του. Πολλά ιστορικά γεγονότα έχουν διατηρηθεί ενώ άλλα έχουν παραποιηθεί χωρίς βέβαια να προκαλούν ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε πολλά σημεία ο πρωταγωνιστής αλλά και η ίδια η σειρά μας θυμίζουν το Gladiator χωρίς όμως να τον αντιγράφουν. Δίνεται μεγάλη σημασία στις μάχες και στο υπερβολικό πολλές φορές αίμα που πετάγεται, όπως επίσης μεγάλο ρόλο στη σειρά κατέχει και το σεξ.


Στα θετικά της σειράς οι ηθοποιοί, οι όμορφες ερωτικές σκηνές και οι περιπετειώδεις μάχες που τραβάνε την προσοχή. Στα αρνητικά η υπερβολική χρήση αίματος που ξεπετάγεται από παντού συνεχώς και συχνά μας θυμίζει κάποια άσκοπα splatter θρίλερ.


Trivia: 


Η σειρά προβάλλεται σε ιδιωτικό-δορυφορικό κανάλι στην Αμερική και το πρώτο επεισόδιο παρακολούθησαν 553,000 τηλεθεατές και άλλοι 460,000 στην επανάληψη του. Την υπόλοιπη σεζόν παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.285.000 τηλεθεατές.

Η παραγωγή της 2ης σεζόν θα καθυστερήσει καθώς ο πρωταγωνιστής, Andy Whitfield διαγνώστηκε ότι έχει Νon-Hodgkin λέμφωμα. Ο Βρετανός ηθοποιός θα υποβληθεί άμεσα σε θεραπείες, καθώς αυτή η μορφή καρκίνου θεωρείται ιάσιμη από τη στιγμή που εντοπίστηκε σε αρχικό στάδιο. Η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας σειράς εξετάσεων ρουτίνας, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα των επεισοδίων της δεύτερης σεζόν στη Νέα Ζηλανδία.

Τον προηγούμενο μήνα άρχισαν τα γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία για μία σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο Spartacus: Gods of the Arena που θεωρούνται η προετοιμασία των τηλεθεατών για τη δεύτερη σεζόν του Σπάρτακου. Η προβολή τους θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2011.

  
Tagline: Some legends are written in blood.




1 σχόλιο:

Alexis Kyriazis είπε...

Αυτή τη περίοδο τελειώνω τη πρώτη σεζόν (μου έχουν μείνει δύο επεισόδια) και μπορώ να πω ότι εξελίσσεται πολύ καλύτερα απ'ότι περιμένεις μετά τα πρώτα 2-3 επεισόδια. Ξεκινάει αρκετά κουραστικά και πολύ προβλέψιμα με μόνο σκοπό να σοκάρει με τις απανωτές ερωτικές σκηνές και τις ψευτο-cgi-bloody μάχες, όμως τελικά καταλήγει μια ιστορία με δολοπλοκίες και προδοσίες (πολύ καλύτερο από το αισχρό Gladiator) που σε κάνει να θες να δεις ακόμα ένα επεισόδιο. Ελπίζω να έχει και ανάλογα καλό φινάλε και περιμένω το Gods of the Arena.
Απογοήτευση η πολύ γρήγορα "καρατόμηση" της Sura αλλά η Mira φαίνεται να μας αποζημιώνει.