Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Prison Break (2005-2009)


Director: Bobby Roth 
Genre: Action | Crime
Cast: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Amaury Nolasco, Robert Knepper, Sarah Wayne Callies
Seasons: 1,2,3,4
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8.3/10 γιατί μας έδωσε 2 καταπληκτικές πρώτες seasons

Μία πρωτότυπη σειρά που απ'το πρώτο κιόλας επεισόδιο μας έκανε να κολλήσουμε

Περίληψη: 

Ο Lincoln Burrows κατηγορείται για την δολοφονία του Terrence Steadman, αδερφού της Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Τα στοιχεία εναντίον του είναι αδιαμφισβήτητα , και έτσι καταδικάζεται σε θάνατο και στέλνεται στις Κρατικές Φυλακές Fox River. Ο αδερφός του Lincoln, Michael Scofield, είναι πεπεισμένος ότι ο αδερφός του είναι αθώος και θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο απόδρασης. Διαπράττει μία ληστεία σε τράπεζα, μόνο και μόνο για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στην ίδια φυλακή με τον αδερφό του, έχοντας χαράξει σε όλο του το σώμα με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση. Ταυτόχρονα, η νεαρή δικηγόρος Veronica Donovan, πρώην κοπέλα του Lincoln, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποτρέψει την εκτέλεση της ποινής, όμως φαίνεται πως η συνωμοσία εναντίον του Lincoln Burrows φτάνει μέχρι και τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Κυβέρνησης.

V@$!@ review:

Τι να πεις τώρα γι'αυτή τη σειρά, γι'αυτό το σενάριο και γι'αυτό τον πιλότο;;;; Ό,τι και να πεις λίγο θα είναι. Απ'το πρώτο επεισόδιο κολλήσαμε σαν τους χαζούς και βλέπαμε το ένα επεισόδιο μετά το άλλο χωρίς διάλειμμα. Το σενάριο είναι απίστευτο, πρωτότυπο και αδιανόητα έξυπνο. Οι ηθοποιοί χωρίς μεγάλη εμπειρία εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να κάνουν μία μεγάλη επιτυχία γρήγορα και έδωσαν έτσι τον καλύτερο εαυτό τους. Απογοήτευση για μένα υπήρξε η 3η και η 4η σεζόν γιατί απλά σταμάτησε να είναι πρωτότυπο το σενάριο και να εξελίσσεται και απλά επαναλαμβανόταν, ενώ η νεκρανάσταση κατάντησε κάπως βαρετή όπως και η όλη κατάσταση της σειράς εκείνο το χρονικό διάστημα.

Βραβείο θα πάρει όποιος καταφέρει και μετρήσει πόσες φορές συνολικά μπαινοβγήκε ο πρωταγωνιστής στις φυλακές.

Στα θετικά της σειράς το ανυπέρβλητο σενάριο και το τατουάζ του πρωταγωνιστή. Στα αρνητικά οι πολλές επιστροφές των νεκρών απ'τον άλλο κόσμο και η κοιλιά που έκανε η σειρά στις τελευταίες seasons.

Trivia:

Ο πιλότος της σειράς παρακολουθήθηκε από 10.500.000 τηλεθεατές στην Αμερική, νούμερο που η Fox είχε να δει από την εποχή του του "Melrose Place" και του "Ally McBeal" σε καλοκαιρινή περίοδο. Η πρεμιέρα του Prison Break, έφτασε στην έβδομη θέση των προγραμμάτων με το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθεατών για εκείνη την εβδομάδα και στην πρώτη θέση στις ηλικίες από 18-49 και από 18-34. Η σειρά αποσπούσε περίπου 10.000.000 τηλεθεατές ανά εβδομάδα.H πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου κέρδισε 9.400.000 τηλεθεατές. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς όμως απέσπασε μόλις 8.010.000 τηλεθεατές, ενώ την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου παρακολούθησαν 7.510.000 τηλεθεατές, που είναι και ο χαμηλότερος αριθμός τηλεθεατών στην ιστορία της σειράς.

Ο πρώτος κύκλος επεισοδίων προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 και στον ANT1, ακολούθησε ο δεύτερος κύκλος τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ενώ ένα χρόνο αργότερα, από το ίδιο κανάλι, προβλήθηκε και ο τρίτος κύκλος. Η προβολή της σειράς έχει απαγορευτεί σε 13 φυλακές στην Αμερική ενώ το Prison Break έχει προβληθεί και σε άλλες 20 χώρες μαζί με την Ελλάδα.


Ανάμεσα σε άλλα, έχει κερδίσει 2 Χρυσές Σφαίρες το 2006 και ένα People's Choice Award την ίδια χρονιά.

Χρειαζότανε 4,5 ώρες για να τοποθετηθεί το τατουάζ του Michael Scofield ενώ αν κάποιος θα ήθελε να κάνει το τατουάζ του, τότε θα έπρεπε να διαθέσει 200 ώρες από το χρόνο του και 20.000 δολάρια από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Tagline: Escape is Just the Beginning.




Δεν υπάρχουν σχόλια: