Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Criminal Minds (2005+)


Director: Félix Enríquez Alcalá 
Genre: Crime | Drama | Mystery
Cast: Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, A.J. Cook
Seasons: 1,2,3,4,5,6 (coming soon)
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 7.8 /10 γιατί, πόσο τέλειο είναι να μπορείς να ξέρεις πώς σκέφτονται οι δολοφόνοι;!

Criminally Mind Blowing


Περίληψη: 

Σαδιστές δολοφόνοι, αδίστακτοι απαγωγείς, εμπρηστές, παιδεραστές και ληστές συγκλονίζουν και τρομοκρατούν καθημερινά τους κατοίκους της Αμερικής. Για την αντιμετώπιση τους, υπάρχει μια εξειδικευμένη ομάδα του FBI, η Μονάδα Ανάλυσης Συμπεριφοράς (Behavioral Analysis Unit). Προσπαθούν να φτιάξουν το προφίλ του κάθε εγκληματία, να μπουν στο μυαλό του ώστε να προβλέψουν την επόμενη κίνηση του και να τον πιάσουν.  

V@$!@ review: 

Ξεκίνησα να βλέπω αυτή τη σειρά λόγω σεναρίου, γιατί μου φάνηκε πολύ τέλειο το να μπορείς να καταλάβεις το μυαλό ενός δολοφόνου. Και όντως η σειρά βασίζεται πολύ στο έξυπνο αυτό σενάριο (και γιατί να μην το κάνει άλλωστε), αλλά και οι ηθοποιοί είναι αρκετά καλοί και αρκετά πειστικοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υποθέσεις που διερευνώνται στο κάθε επεισόδιο οι οποίες δεν έχουν πολλά κενά συνήθως, ούτε και φαίνονται τραβηγμένες γενικώς. Εδώ και λίγο καιρό έχω σταματήσει να παρακολουθώ τη σειρά καθώς επειδή ασχολείται συνεχώς με νέες υποθέσεις και δεν έχει επικεντρωθεί καθόλου στους πρωταγωνιστές και στη ζωή του καθενός μου φάνηκε λίγο βαρετή και την έχω βάλει στην αναμονή. Πέρα απ'αυτό όμως η σειρά είναι αρκετά καλή και προτείνεται σ'όσους αρέσει το μυστήριο και η δράση.


Στα θετικά της σειράς το έξυπνο σενάριο και οι καλοί ηθοποιοί. Στα αρνητικά οι πολλές αλλαγές στο cast και η βαρετή εν μέρει εξέλιξη της σειράς.

Trivia:  

Την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν στο σύνολο τους 12.80 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική τοποθετώντας έτσι την σειρά στην 27η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς. Την δεύτερη σεζόν ανέβηκε στην 22η θέση με ποσοστό 14.01. Την τρίτη σεζόν έπεσε μία θέση με συνολικές τηλεθεάσεις 12.70 εκατομμ. ενώ την τέταρτη ανέβηκε κατακόρυφα φτάνοντας την 11η θέση και τους 14.89 εκατομμύρια τηλεθεατές. Την πέμπτη σεζόν έπεσε στην 16η θέση με 13.70 εκατομμύρια τηλεθεατές να την παρακολουθούν.

Έχει υπάρξει υποψήφια για ένα People's Choice Award το 2006 και για 2 Emmy Awards το 2008 και το 2009.

Το Μάιο του 2010 ανανεώθηκε για 6η σεζόν η οποία θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Η δημιουργία μιας παραλλαγής της σειράς έχει ανακοινωθεί επίσης για το μέσον της σεζόν 2010-2011, με το όνομα Criminal Minds: Suspect Behavior.

Tagline: To catch a criminal, you have to think like one.


Δεν υπάρχουν σχόλια: