Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Tv Series: Lost (2004–2010)


Director: Jack Bender, Stephen Williams 
Genre: Adventure | Drama | Mystery | Sci-Fi | Thriller 
Cast: Matthew Fox, Naveen Andrews, Josh Holloway, Jorge Garcia, Dominic Monaghan, Evangeline Lilly, Emilie de Ravin, Terry O'Quinn 
Seasons: 1-6  
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 9,5/10 γιατί είναι μία επική σειρά.

Οι αγνοούμενοι απλά δεν υπάρχουν!

Περίληψη: 
Ένα αεροπλάνο με πτήση από Αυστραλία προς Λος Άντζελες συντρίβεται σε ένα απομονωμένο εξωτικό νησί με επιζώντες 48 επιβάτες. Σύντομα θα ανακαλύψουν πως βρίσκονται αγνοούμενοι σε έναν μυστήριο τόπο, γεμάτο από μυστικά και ανεξήγητα φαινόμενα, όπου για να επιβιώσουν πρέπει να επιστρατεύσουν κάθε τους ένστικτο. Το μυστηριώδες νησί μετατρέπεται σε «Εφιάλτη στο δρόμο με τους φοίνικες» για τους επιζώντες καθώς κάτι το τρομαχτικά ανεξήγητο συμβαίνει εκεί πέρα. Προχωρώντας ολοένα και βαθύτερα μέσα του έρχονται αντιμέτωποι με πράγματα που δε θα έπρεπε να βρίσκονται πάνω σε ένα νησί. 


V@$!@ review: 
Μία καταπληκτική σειρά με υπογραφή J.J. Abrams, που έγραψε ιστορία. Συνδυάζει τέλεια το μυστήριο, το δράμα, τον έρωτα, την ανθρωπιά, το φόβο, τη χαρά............... Πιστεύω πως θα πρέπει να είναι πρότυπο, ως προς τη τεχνική, των μελλοντικών σειρών που θέλουν να κάνουν επιτυχία. Η πρώτη και η δεύτερη σεζόν θεωρώ πως ήταν ανυπέρβλητες ενώ οι τελευταίες με απογοήτευσαν λίγο, γι'αυτό και δεν έβαλα 10 με τόνο. Ωστόσο είναι μία απ'τις καλύτερες σειρές του αιώνα που συζητιέται ακόμα και σήμερα και που έφερε επανάσταση στην αμερικάνικη και όχι μόνο τηλεόραση. Γι'αυτό όποιος δεν την έχει δει ακόμα πρέπει οπωσδήποτε να βιαστεί. Lost 4 Ever!

Trivia:  

Ο πιλότος της σειράς κέρδισε 18.6 εκατ. τηλεθεατές στην Αμερική ενώ η πωτη σεζόν έκλεισε με μέσο όρο 16 εκατ. τηλεθεατές τοποθετώντας έτσι τη σειρά στην 14η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Την έναρξη της δεύτερης σεζόν παρακολούθησαν 23 εκατ. (τηλεθέαση ρεκόρ), ενώ συνολικά αυτή τη σεζόν έκανε τα ίδια ποσοστά με αισθητή βελτίωση όμως στο κοινό 18-49. Την πρεμιέρα της 3ης σεζόν παρακολούθησαν 19 εκατ. με κάποια πτώση ωστόσο στη μέση της σεζόν. Η 3η σεζόν έκλεισε με μέσο όρο 14 εκατ. τηλεθεατές. Το πρώτο επεισόδιο της 4ης σειράς παρακολούθησαν 16.1 εκατ. με ελαφρά πάλι πτώση απ'το όγδοο επεισόδιο και έπειτα. Η 5η και 6η σεζόν συγκέντρωσαν κατά μέσο όρο 11.05 και 10.08 εκατ. αντίστοιχα. Τη σειρά αυτή την εποχή που παιζόταν, τη χαρακτήρισαν ως η 2η πιο επιτυχημένη μετά το CSI: Miami.

Έχει κερδίσει συνολικά 6 Emmy1 Χρυσή Σφαίρα, 2 Golden Reel Awards, 2 Family Television Awards, 2 Saturn Awards και 2 ALMA Awards ανάμεσα στις 49 συνολικές νίκες του και στις 188 υποψηφιότητες του.

Στην Ελλάδα έχει προβληθεί ολόκληρη η σειρά από τη Nova ενώ η ET1 έχει προβάλλει μέχρι και τον 5ο κύκλο της σειράς.

Ακούγεται ότι είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν και άλλα επεισόδια με διαφορετικό τέλος, ενώ υπάρχει και η φήμη για δημιουργία ταινίας Lost.

Tagline: Everything happens for a reason.





 


Δεν υπάρχουν σχόλια: