Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: CSI: Miami (2002+) , CSI: NY (2004+)



Αφού αναλύσαμε ήδη τη "μαμά" CSI, ας μάθουμε λίγα πράγματα και για τα "μικρά" της που ακολούθησαν.


CSI: Miami (2002+)


 Director: Joe Chappelle, Sam Hill
Genre: Action | Crime | Drama | Mystery
Cast: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn
Seasons: 1-9 (coming soon)
SiteImdb



V@$!@ Rating: 7,5/10 γιατί το ύφος του Οράτιου (David Caruso) είναι όλα τα λεφτά


Περίληψη:

Το CSI είναι μια δραματική σειρά η οποία ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών της σήμανσης εκπαιδευμένους να λύνουν εγκλήματα εξετάζοντας τα αποδεικτικά στοιχεία.Είναι μέσα στην υπόθεση 24 ώρες το 24ώρο, ξεσκονίζοντας τον τόπο του εγκλήματος, μαζεύοντας αδιαμφισβήτητα στοιχεία και βρίσκοντας τα χαμένα κομμάτια που θα λύσουν το μυστήριο. Στη συγκεκριμένη σειρά ηγέτης της ομάδας είναι ο Lt. Horatio Caine ενώ η υπόλοιπη ομάδα στη σημερινή της μορφή αποτελείται από τους Det. Calleigh Duquesne, Det. Eric Delko, Det. Ryan Wolfe, Sgt. Frank Tripp και από τη Natalia Boa Vista.

V@$!@ review: 

Μη βιαστείτε να πείτε γιατί να δω ένα ακόμη CSI όταν υπάρχει το πρώτο και το αυθεντικό γιατί θα πέσετε πολύ έξω. Η συγκεκριμένη σειρά προφανώς κινείται στο ίδιο μοτίβο με το Las Vegas, εφόσον και τα δύο έχουν γραφτεί απ'τους ίδιους συγγραφείς, αλλά το Miami αξίζει να το δει κανείς και λόγω υποθέσεων αλλά και λόγω David Caruso, ο οποίος δίνει στιλ στο κάθε επεισόδιο αλλά και στην κάθε ατάκα που θα πει. Πέρα απ'αυτά όμως το συγκεκριμένο CSI εφόσον βρίσκεται στο Miami προβάλλει εξαιρετικά όμορφες παραλίες συνοδευόμενες απ'την κατάλληλη μουσική που μας ξεσηκώνει.


Trivia:   

Το CSI: Miami έχει δεχτεί πολλές καλές κριτικές και το κοινό το παρακολουθεί φανατικά με ποσοστά που ξεπερνούν τα 15 εκατ. τηλεθεατές τοποθετώντας το έτσι πολλές φορές σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές, όπως η (season 3), η (season 2,4) κ.λ.π. 

Έχει κερδίσει 2 Emmy ανάμεσα σε άλλα 20 βραβεία που έχει λάβει, ενώ έχει υπάρξει υποψήφια 27 φορές σε διάφορες κατηγορίες.

Η 9η σεζόν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 3 Οκτωβρίου.


Tagline: Τhe Evidence Never Lies.


 

CSI: NY (2004+)

Director: Rob Bailey, Norberto Barba
Genre: Action | Crime | Drama | Mystery
Cast: Gary Sinise, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, Eddie Cahill, Melina Kanakaredes, Anna Belknap
Seasons: 1-7 (coming soon)
Site: Imdb



V@$!@ Rating: 6/10 γιατί δυστυχώς είναι το τρίτο και τελευταίο


Περίληψη:



Το CSI είναι μια δραματική σειρά η οποία ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών της σήμανσης εκπαιδευμένους να λύνουν εγκλήματα εξετάζοντας τα αποδεικτικά στοιχεία.Είναι μέσα στην υπόθεση 24 ώρες το 24ώρο, ξεσκονίζοντας τον τόπο του εγκλήματος, μαζεύοντας αδιαμφισβήτητα στοιχεία και βρίσκοντας τα χαμένα κομμάτια που θα λύσουν το μυστήριο. Σ'αυτή την έκδοση αρχηγός είναι ο Det. Mac Taylor ενώ η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από τους Det. Stella Bonasera (αποχώρησε την 6η σεζόν), Det. Danny Messer, Det. Lindsay Monroe-Messer, Det. Dr. Sheldon Hawkes, Det. Don Flack, Jr.

V@$!@ review: 

Εντάξει το ξέρω ότι είναι τραβηγμένο να δείτε και 3ο CSI στο καπάκι γι'αυτό και δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω ότι αξίζει να το δείτε αυτό. Το βρίσκω αρκετά κατώτερο σε σχέση με τα προηγούμενα 2 και θεωρώ πως δεν το βοηθάει η τοποθεσία του, καθώς η Νέα Υόρκη μπορεί να είναι μία μεγάλη πόλη με πολλούς τρελούς αλλά είναι αρκετά μουντή και ακαλαίσθητη. Στη σειρά πρωταγωνιστούσε μία εν μέρει Ελληνίδα (Melina Kanakaredes) η οποία αποχώρησε την 6η σεζόν, γι'αυτό και στη σειρά γίνεται λόγος πολλές φορές για ελληνικά πράγματα.


Trivia:  

Η σειρά έχει χαμηλότερες τηλεθεάσεις σε σχέση με τις άλλες δύο γι'αυτό και τις περισσότερες φορές βρίσκεται σε θέσεις που ξεπερνούν την 20άδα ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Για να τη βοηθήσουν οι δημιουργοί της αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις των 3 διαφορετικών CSI, φτιάχνοντας έτσι επεισόδια όπου οι ομάδες συνεργάζονται μεταξύ τους. Με το CSI: Miami έχει συνεργαστεί 2 φορές, ενώ με το CSI: Las Vegas συνεργάστηκε για πρώτη φορά τη χρονιά που μας πέρασε.

Έχει κερδίσει συνολικά 6 βραβεία και έχει υπάρξει υποψήφια 12 φορές σε διάφορες κατηγορίες.


Η πρεμιέρα της 7ης σεζόν έγινε στην Αμερική στις 24/9.

Tagline: Everything is connected.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: