Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Tv Series: Samantha Who? (2007-2009)


Director: Lee Shallat Chemel
Genre: Comedy | Romance
Cast: Christina Applegate, Jennifer Esposito, Barry Watson
Seasons: 1,2
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 7.5/10 γιατί ήταν χαριτωμένη.

Μία καλή σειρά που ένιωθες όμως ότι της λείπει κάτι.

Περίληψη:
H Samantha "Sam" Newly είναι ψυχίατρος που έχει πέσει θύμα εγκατάλειψης τροχαίου και ξυπνάει μετά από ένα κώμα 8 ημερών με αμνησία. Στόχος της τώρα είναι να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση και να βρει ξανά τον εαυτό της. Δυστυχώς, όσο περνούν οι μέρες, η Sam ανακαλύπτει ότι, πριν από το ατύχημα που προκάλεσε την αμνησία της, ήταν το πιο αντιπαθητικό και άκαρδο πλάσμα που πάτησε ποτέ στη γη!

V@$!@ review: 
Μία ενδιαφέρουσα σειρά κυρίως νεανική, με πρωτότυπο σχεδόν σενάριο, χωρίς βέβαια πολλές ανατροπές. Είχε αρκετές αστείες σκηνές (χωρίς όμως κάτι το αξιομνημόνευτο)  και ιδιαίτερους χαρακτήρες. Όταν ξεκίνησα τη σειρά πριν δυο χρόνια τα πρώτα επεισόδια μου φάνηκαν πάρα πολύ καλά χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Χαρακτηριστική η ερμηνεία της Christina Applegate ως "καλή" Sam και ως "bitch" Sam (το δεύτερο της ταίριαζε καλύτερα) όπως επίσης ξεχώρισε και η Jennifer Esposito. Προφανώς η σειρά δεν είναι και κανένα αριστούργημα αλλά αν την παρακολουθήσετε ο χρόνος σας θα περάσει τουλάχιστον ευχάριστα.

Στα θετικά της σειράς το ιδιαίτερο σενάριο και η εξαιρετική επιλογή της Christina Applegate για τον πρώτο ρόλο. Στα αρνητικά η μερική κοιλιά που έκανε η σειρά τη 2η σεζόν και το απότομο τέλος της.

Trivia:

Για τα πρώτα 7 επεισόδια της υπήρξε στην κορυφή όσον αφορά τις τηλεθεάσεις ανάμεσα σε άλλες τέτοιες κωμωδίες το 2007-2008. Συγκεκριμένα την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν 11.82 εκατ. στην Αμερική τοποθετώντας την έτσι στην 26η θέση, ενώ τη 2η σεζόν παρακολούθησαν μόνο 8.9 εκατ. ρίχνοντας την έτσι στην 54η θέση. Η άσχημη πορεία της σειράς τη 2η σεζόν (πολλοί αποδίδουν ευθύνη στο κανάλι για τη λανθασμένη επιλογή μέρας) οδήγησε το κανάλι στη απόφαση να την ακυρώσει το Μάιο του 2009, γι'αυτό το τέλος της γυρίστηκε γρήγορα και πρόχειρα.

Η σειρά έχει προταθεί 2 φορές για Χρυσή Σφαίρα ανάμεσα στις 13 φορές που έχει υπάρξει υποψήφια σε διάφορες κατηγορίες, ενώ συνολικά έχει κερδίσει 5 βραβεία (1 Emmy, 2 BMI TV Music Awards, 1 People's Choice Award και 1 Gracie).

Η σειρά έχει προβληθεί σε 17 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μας καθώς ο ANT1 ξεκίνησε να την προβάλλει πριν λίγες μέρες. Επίσης πιθανό είναι να δούμε σύντομα και μία ελληνοποιημένη έκδοση της σειράς από το Mega, με πιθανή υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τη Σμαράγδα Καρύδη.

Tagline: Do You Remember Who You Are?




Δεν υπάρχουν σχόλια: