Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Gran Torino (2008)

Director: Clint Eastwood
Release Date: 26 February 2009 (Greece)
Genre: Drama
Cast: Clint Eastwood, Christopher Carley , Bee Vang
Site: Imdb

Guru Rating: 7,5/10 ...δεν υστερεί πουθενά, απλώς θα προτιμούσα λίγο πιο απρόβλεπτο σενάριο!!!


Veteran Rating : 8/10 για την ερμηνεία του Clint Eastwood :)


Mία ταινία του Clint Eastwood που πρέπει όλοι να την δείτε..



Περίληψη:
Ο Ίστγουντ ενσαρκώνει τον Γουόλ Κοβάλσκι, έναν άκαμπτο και άτεγκτο βετεράνο του πολέμου της Κορέας, ο οποίος σε έναν κόσμο αλλαγών αναγκάζεται από τους μετανάστες γείτονές του να αντιμετωπίσει τις προσωπικές και μακροχρόνιες προκαταλήψεις του. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ - ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο - νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του. Γεμάτος μίσος και απαξίωση για ό,τι βλέπει - τις στέγες που στάζουν, τους απεριποίητους κήπους και τα ξένα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. τις άσκοπες συμμορίες Χμονγκ, Λατινοαμερικανικών και Αφροαμερικανών εφήβων που συμπεριφέρονται λες και η γειτονιά τους ανήκει, τα παιδιά του που δεν μπορεί πλέον να αναγνωρίσει, λόγω της ανωριμότητας και της απραξίας τους - ο Γουόλτ ζει μηχανικά περιμένοντας το τέλος. Μέχρι τη νύχτα που κάποιος προσπαθεί να κλέψει το δικό του Gran Torino του '72.


Veteran Review:

Συγκλονιστική ταινία με την ερμηνεία και η σκηνοθεσία του Clint Eastwood να ξεχωρίζει σε αυτή. Έχουμε πολύ καιρό να τον δούμε σε κάποια ταινία, όμως με αυτήν κάνε ένα γερό Come-Back. Πολύ ωραίο σενάριο και σε μία περίεργη εποχή με βρώμικες συμμορίες. Αν και μεγάλος σε ηλικία, δεν διστάζει να "κολλήσει" τσαμπουκά σε όποιον βρεθεί στο γρασίδι του. Αξίζει να την δει κανείς μόνος του ή και με παρέα στο σπίτι του.

ΥΓ: Όλα τα λεφτά είναι η γκριμάτσες του και το φτύσιμο στο γρασίδι... 

Guru Review:  
Ο Clint Eastwood  έβαλε φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του στην ταινία αυτή... Όπως τον έχουμε συνηθίσει υποδύεται ένα ρόλο αρκετά δυναμικό, ενώ σημαντική λεπτομέρεια θα έχει το ιστορικό αυτοκίνητο Gran Torino για τους λάτρεις των αυτοκινήτων!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: