Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Director: Terry Gilliam
Release Date: 26 November 2009
Genre: Adventure | Fantasy | Mystery
Cast: Andrew Garfield, Christopher Plummer, Richard Riddell
Site: Imdb



Johnny F Rating: 6/10 γιατί ήταν ένα γλυκό παραμυθάκι...

Guru Rating: 7/10 γιατί το να βλέπεις το Johhny Depp να πρωταγωνιστεί σε ένα παραμύθι μυστηρίου, τείνει να γίνει συνήθεια. 


Όνειρο. Μία γλυκιά ιστορία που πλάθεται όταν κοιμάσαι.. ή και όταν είσαι ξύπνιος??


Περίληψη:
Ο Δρ. Παρνάσους διαθέτει το μοναδικό χάρισμα να καθοδηγεί τη φαντασία του άλλου. Ταυτόχρονα, όμως, βαρύνεται από ένα σκοτεινό μυστικό. Αμετανόητος τζογαδόρος, πριν από εκατοντάδες χρόνια, έβαλε ένα στοίχημα με τον διάβολο, τον κύριο Νικ, και κέρδισε την αθανασία. Αιώνες αργότερα, όταν γνώρισε την πραγματική αγάπη, αποφάσισε να κάνει μια ακόμη συμφωνία μαζί του, ανταλλάσσοντας την αθανασία με τη νιότη, με έναν και μόνο όρο: μόλις η κόρη του συμπληρώσει τα 16 της χρόνια, να πάψει να ανήκει σε αυτόν. Ο κύριος Νικ έρχεται για να εισπράξει τα «κέρδη» του, αλλά μη μπορώντας να αντισταθεί στην επιθυμία να βάλει ένα ακόμα στοίχημα, επαναδιαπραγματεύεται το τίμημα: αυτός που θα κερδίσει την Βαλεντίνα είναι αυτός που θα παραπλανήσει πρώτος πέντε ψυχές.

Johnny F Review: 
Ένα παραμυθάκι... Αυτό χαρακτηρίζει την ταινία. Κάτι τα καλά λόγια φίλων, κάτι το κρύο, κάτι η κοπέλα αγκαλιά, είπα να ξεφύγω από τις περιπέτειες.. Αλλά... δεν!!! Πείτε με Αμερικανάκι, δίχως αίσθηση της ποιότητας, όμως εμένα δεν με τρέλανε. Ίσως να μην είναι για μένα αυτές η ταινίες... Ναι, ένα ωραίο παραμυθάκι, αλλά στο τσακ ήμουν να την κλείσω. 
Δύο στοιχεία με κράτησαν:
  1. Περίμενα να δω ποίος θα νικήσει στο τέλος.
  2. Μέτραγα πόσοι ηθοποιοί υποδύονται τον Tony. 

Τέλος, προτείνεται σε πολύ χαλαρή ώρα και με κάποιο πιτσιρίκι μαζί σας.

Με λίγα λόγια:
  • Μέρος που θα την έβλεπα: Σπίτι.
  • Τι ώρα θα την έβλεπα: Απογευματάκι
  • Με ποιους θα το έβλεπα: Με κάποιο πιτσιρίκι. 
  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Ένα γλειφιτζούρι (Just Kidding)

Guru Review:
Η τελευταία ταινία στην οποία συμμετείχε ο Heath ledger στο πλευρό του Depp, τον J.Law και του C.Farell, θυμίζοντάς μας πόσο ωραίο είναι να κάνουμε όνειρα...Δεν τη θεωρώ ταινία που θα αφήσει εποχή ούτε κάτι το συγκλονιστικό αλλά για παραμυθό-ταινία όπως είναι πιστεύω πως είναι αξιόλογη!



Δεν υπάρχουν σχόλια: