Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Supernatural (2005+)


Director: Philip Sgriccia 
Genre: Drama | Fantasy | Horror | Mystery | Thriller
Cast: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Misha Collins, Jeffrey Dean Morgan
Seasons: 1,2,3,4,5,6 (coming soon)
Site: Imdb

Johnny F Rating: 9/10 γιατί τα φαντάσματα δεν είναι μόνο ιστορίες για μικρά παιδιά...

V@$!@ Rating: 9.4/10 γιατί μάλλον είναι η καλύτερη περιπετειώδης σειρά με έντονο το υπερφυσικό στοιχείο

Lucifer Walks Free (Σύντομα και στη γειτονιά σας)


Περίληψη:

Όλα ξεκίνησαν 22 χρόνια πριν, όταν ο Σαμ και ο Ντιν Γουίντσεστερ ήταν ακόμα παιδιά. Η μητέρα τους πέθανε μυστηριωδώς και ο πατέρας τους ορκίστηκε να βρει τι πραγματικά συνέβη. Ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι ό,τι φαίνεται, ο κόσμος είναι γεμάτος από υπερφυσικά όντα, σκιές στο σκοτάδι…Στη μάχη ενάντια στο Κακό έχει μαζί του τον Ντιν, ενώ ο Σαμ, σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, πήγε στο κολέγιο. Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν όταν ο πατέρας τους θα εξαφανιστεί…Τα δύο αδέλφια ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα ακολουθώντας τα ίχνη του, ενώ παράλληλα θα έρθουν αντιμέτωποι με υπερφυσικά φαινόμενα και θα πολεμήσουν πολλά «φαντάσματα» από το παρελθόν που θα προκαλέσουν τριβές μεταξύ τους.

V@$!@ review: 

Μία σειρά που στο είδος της διαπρέπει και που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί επική στα 5 χρόνια που παίζεται. Λογικό είναι το ότι επειδή επικεντρώνεται πάρα πολύ στο υπερφυσικό στοιχείο μερικά πράγματα να φαίνονται υπερβολικά και τραβηγμένα κυρίως στους ψαγμένους όσον αφορά τα υπερφυσικά φαινόμενα ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να αναλύουμε το κάθε τι ούτε και να συμφωνούμε με ό,τι προβάλλεται. Η σειρά είναι καλογυρισμένη, με έξυπνες ατάκες και καλούς ηθοποιούς. Κατά τη γνώμη μου η 3η και η 4η ήταν οι καλύτερες seasons ενώ στην 5η έκανε λίγο κοιλιά και τώρα περιμένουμε την 6η να δούμε τι άλλο θα μας δείξουν. Αξίζει να την ξεκινήσετε αν δεν την βλέπετε ήδη ενώ να δώσω μία συμβουλή σε όσους σκοπεύουν να δουν τη σειρά απ'την αρχή, τα πρώτα 10 επεισόδια της 1ης σεζόν δεν έχουν καμία σχέση με τα επόμενα καθώς είναι πολύ κατώτερα, αλλά βελτιώνονται στη συνέχεια οπότε κάντε υπομονή και δείξτε κατανόηση.

Στα θετικά της σειράς οι κούκλοι πρωταγωνιστές (κυρίως ο δεύτερος για μένα) Jared Padalecki - Jensen Ackles που δυστυχώς όμως παντρεύτηκαν και οι δύο φέτος, και οι έξυπνες ατάκες που προέρχονται κυρίως απ'τον Jensen Ackles  (Dean). Στα αρνητικά κάποιες σεναριακές υπερβολές κυρίως όσον αφορά το θρησκευτικό στοιχείο και τα υπερφυσικά φαινόμενα που όμως εντάξει δεν τα παίρνουμε και πολύ τοις μετρητοίς.

Trivia: 


Τον πιλότο της σειρά παρακολούθησαν 5.69 εκατ. άνθρωποι στην Αμερική. Την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν 3.81 εκατ. άνθρωποι συνολικά τοποθετώντας την έτσι στην 165η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Γενικώς η σειρά δεν έχει ανεβάσει τα ποσοστά της άνω των 4 εκατ ανθρώπων με τηλεθεάσεις όπως 3.14 εκατ. ( 2η season), 2.74 εκατ. (3η season), 3.14 εκατ. (4η season), 2.64 εκατ. (5η season). Η σειρά ωστόσο έχει μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης σε ειδικές κατηγορίες όπως γυναίκες 18-34 με ποσοστά 35% και γενικώς ενήλικες 18-34 με ποσοστά 47%.


Ο δημιουργός της σειράς, Eric Kripke προόριζε τη σειρά για 3 μόνο σεζόν αλλά τελικά την τράβηξε στις 5. Η 5η σεζόν αποτελούσε το τέλος όσον αφορά το κύριο θέμα της σειράς. Ο Eric Kripke αρνήθηκε να αναλάβει την 6η σεζόν και αποφάσισε να είναι μόνο παραγωγός. Έτσι τη θέση του πήρε η Sera Gamble η οποία δήλωσε ότι η 6η σεζόν θα επικεντρώνεται περισσότερο στη σχέση των 2 αδερφών.

Έχει προταθεί 2 φορές για βραβείο Emmy το 2008, ενώ έχει κερδίσει βραβείο ως η καλύτερη σειρά φαντασίας το 2009 και ένα People's Choice Award το 2010.

Η επίσημη πρεμιέρα της σειράς στην Αμερική για την 6η σεζόν είναι στις 24/9.

Tagline: What you don't understand can kill you.


Δεν υπάρχουν σχόλια: