Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: The Big Bang Theory (2007+)


Director: Mark Cendrowski 
Genre: Comedy
Cast: Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar
Seasons: 1,2,3,4 (coming soon)
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8.8/10 γιατί είναι μία απ'τις καλύτερες κωμικές σειρές

Μία σειρά που ακόμη και αν δεν καταλαβαίνεις όλα όσα λένε είναι αρκετά αστεία


Περίληψη: 

Μια όμορφη κοπέλα μετακομίζει ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα που συγκατοικούν ο Leonard και ο Sheldon, δύο διδακτορικοί φοιτητές φυσικής. Ο μεν Leonard είναι ένας μελετηρός φυσιολογικός άνθρωπος (αν και στην πλέον geek εκδοχή του), ενώ ο Sheldon ανήκει στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων των οποίων το υπερεξελιγμένο IQ δημιουργεί κοινωνικά.... προβλήματα... Η παρέα πλαισιώνεται από τον Howard, έναν μηχανολόγο ερευνητή της ίδιας "φάρας", ο οποίος όμως χτυπάει ο,τι θηλυκό κινείται γύρω του, και τον Raz, έναν ινδό διδακτορικό που ντρέπεται να μιλήσει μπροστά σε γυναίκες...


V@$!@ review: 

Μία απ'τις πιο καλογραμμένες κωμικές σειρές, με άπειρες επιστημονικές θεωρίες, μερικές εκ των οποίων τις μάθαμε στο λύκειο (ναι σιγά τώρα μη τα θυμάται κανείς), πολύ καλούς ηθοποιούς, ειδικά το απίστευτο δίδυμο Johnny Galecki - Jim Parsons που κλέβουν την παράσταση κυρίως λόγω των ατακών του δεύτερου, ο οποίος δεν υπάρχει. Δυστυχώς όμως επειδή τα επεισόδια είναι 20λεπτα καλύτερα θα ήταν να τα αφήσετε να μαζευτούν ώστε να τα δείτε μονορούφι στο τέλος όπως έκανα και εγώ. Εν ολίγοις όπως καταλάβατε είναι μία πάρα πολύ καλή κωμωδία που αξίζει να τη δείτε ακόμα και αν δεν ξέρετε ή απλά σιχαίνεστε τη φυσική (όπως εγώ) γιατί αλλιώς θα χάσετε.

Στα θετικά της σειράς οι έξυπνες και καλογραμμένες ατάκες και οι ηθοποιοί με τον Jim Parsons να ξεχωρίζει μακράν απ'τους άλλους. Στα αρνητικά ίσως τα πολλά θεωρήματα και γενικώς οι διάφορες επιστημονικές πληροφορίες που πολλές φορές σε μπερδεύουν απλά και δεν υπάρχει λόγος να αναφέρονται καν.


Trivia: 

Η πρώτη και η δεύτερη σεζόν δεν έκαναν μεγάλη επιτυχία στην Αμερική καθώς την πρώτη παρακολούθησαν μόνο 8.34 εκατ. τοποθετώντας την έτσι στην 59η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές ενώ τη δεύτερη παρακολούθησαν 10.01 εκατ. φέρνοντας την στη 42η θέση. Την τρίτη όμως και καλύτερη σεζόν παρακολούθησαν 13.14 εκατ ανεβάζοντας την με αυτό τον τρόπο στην 17η θέση.

Η σειρά έχει υπάρξει υποψήφια για διάφορα βραβεία 22 φορές απ'το 2008 εώς και σήμερα ενώ έχει κερδίσει συνολικά 7 βραβεία.

Το Big Bang Theory εκτός απ'την Αμερική προβάλλεται επίσης και σε άλλες 65 χώρες παγκοσμίως μετάξυ των οποίων είναι βέβαια η Ελλάδα (Star Channel) και η Κύπρος (LTV).

Η πρεμιέρα της 4ης σεζόν θα γίνει στην Αμερική στις 23/9
 
Tagline: Smart Is The New Sexy. Bazinga

Δεν υπάρχουν σχόλια: