Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Glee (2009+)


Director: Ryan Murphy
Genre: Comedy | Drama | Musical
Cast: Lea Michele, Matthew Morrison, Cory Monteith, Dianna Agron, Mark Salling, Jane Lynch
Seasons: 1,2 (coming soon)
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8.5/10 γιατί έχει κέφι, χορό, τραγούδι και φυσικά δράμα.


Μία πρωτότυπη σειρά που φέρνει την τέχνη της μουσικής στην οθόνη μας. 



Περίληψη:

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη χορωδία "New Directions", του William McKinley High School στο Ohio, η οποία αποτελείται αρχικά από διαφορετικά παιδιά που είναι κοινωνικά παραγκωνισμένα και προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

V@$!@ review: 


Μία εξαιρετικά διαφορετική σειρά απ'όλες όσες έχω δει που έκλεψε την παράσταση φέτος. Ένα μιούζικαλ, όπως θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε που μας θυμίζει διάφορες τέτοιες ταινίες (Chicago, Moulin Rouge κλπ), το οποίο όμως μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε εβδομαδιαία βάση. Εννοείται πως η υπόθεση δεν είναι κάτι το τρομερό και το πολύπλοκο όμως τα πάρα πολύ καλά διασκευασμένα και εκτελεσμένα τραγούδια κάνουν τη διαφορά. Στη σειρά εκτός απ'το τραγούδι και το χορό συναντάμε φυσικά νεανικούς έρωτες, εφηβικά προβλήματα και κόντρες ενηλίκων. Αξίζει να της ρίξετε μια ματιά, ειδικά αν σας αρέσουν τα μιούζικαλ και αν έχετε μεγάλο κόλλημα με τη μουσική. 


Στα θετικά της σειράς οι απίστευτες ατάκες της Sue Sylvester (Jane Lynch) και οι διασκευές γνωστών τραγουδιών (Poker Face, Bad Romance, Rehab, Take A Bow κλπ). Στα αρνητικά η προβλεψιμότητα του σεναρίου.




Trivia:

Ο πιλότος της σειράς έκανε την εμφάνιση του στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2009 στον τελικό του American Idol, καθηλώνοντας 9,6 εκατ. τηλεθεατές που ανυπομονούσαν για να δουν τη συνέχεια. Πρεμιέρα έκανε επισήμως στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009. Ενώ την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν συνολικά 9.77 εκατ. άνθρωποι τοποθετώντας έτσι τη σειρά στην 33η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές.

Αυτό που εκτόξευσε ωστόσο πραγματικά τη σειρά ήταν η εμπορική επιτυχία που είχαν οι διασκευές των τραγουδιών, οι οποίες έχουν φτάσει πολύ ψηλά στο Billboard αλλά και στις ψηφιακές πωλήσεις. Το "Don't stop believing" μόνο πούλησε 500,000 ψηφιακά αντίτυπα.

Έχει κερδίσει 1 Χρύση Σφαίρα και 1 βραβείο Emmy ανάμεσα στα 13 βραβεία που έχει λάβει συνολικά, ενώ έχει υπάρξει υποψήφιο σε διάφορες κατηγορίες 31 φορές.

Η πρεμιέρα για τη δεύτερη σεζόν είναι στις 21/9 στην Αμερική ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάιο ότι θα συνεχιστεί και για 3η σεζόν.


Tagline: Join the club.










Δεν υπάρχουν σχόλια: