Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

22 Bullets (2010)

Original Title: L' Immortel
Director: Richard Berry
Release Date: 29 July 2010 (Greece)
Genre: Action | Crime
Cast: Jean Reno, Kad Merad, Marina Foïs
Site: Imdb


Guru Rating: 7/10 γιατί είναι απο τις καλύτερες ταινίες δράσης που έχει παρουσιάσει ο ευρωπαικός κινηματογράφος για το 2010...Εξαιρετική σκηνοθεσία κι ένας καταπληκτικός Jean Reno σε μια ταινία που βασίζεται σε πραγματική ιστορία!


Περίληψη:
Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι, σε μια γαλλική ιστορία εκδίκησης που δεν θα αλλάξει τη ζωή σας αλλά θα σας προσφέρει ένα γεμάτο δίωρο αν είστε οπαδοί της γκανγκστερικής δράσης και του ‘αθάνατου’ Ζαν Ρενό.
Ο Τσάρλι Ματέι, που στο παρελθόν ζούσε στην παρανομία, έχει πια γυρίσει σελίδα. Εδώ και τρία χρόνια περνάει μια ήσυχη ζωή, αφοσιωμένος στη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Ένα χειμωνιάτικο πρωινό όμως τον βρίσκουν στο πάρκινγκ του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας με είκοσι δύο σφαίρες στο σώμα του. Όλοι περίμεναν πως δεν θα τα καταφέρει, όμως αυτός θα επιβιώσει και θα ετοιμάσει την εκδίκησή του...
Η ταινία, σε παραγωγή του Λυκ Μπεσόν και σκηνοθεσία του Ρισάρ Μπερί, δεν είναι κάτι πρωτότυπο, αλλά ακολουθεί πειστικά τα στάνταρ του είδους με μια σφιχτή ιστορία, σωστό κάστινγκ και καλοστημένης σκηνές δράσης και βίας.

Guru Review:
Όταν ακούμε ταινία δράσης συνήθως το μυαλό μας, μας παραπέμπει σε κάποια πολυδάπανη παραγωγή του Hollywood με πανάκριβο cast. Ωστόσο όλα μπορούν να αλλάξουν σκέφτεται κάποιος όταν δει το L'immortel (όπως είναι και ο επίσημος τίτλος του). Ο Jean Reno σε μία πολύ δυνατή ερμηνεία όπως αρμόζει άλλωστε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο στον οποίο παριστάνει τον αρχιμαφιόζο Charly Matteï. Πιστεύω πως για τους λάτρεις αυτού του είδους ταινιών πρέπει σίγουρα να αποτελέσει ενα ωραίο διάλειμμα απο τις αμερικάνικες παραγωγές στις οποίες συνήθως ο πρωταγωνιστής διαθέτει "υπερδυνάμεις"...

1 σχόλιο:

Λάζαρος είπε...

Μπορείτε να κατεβάσετε την ταινία εδώ:

http://youbelongwithus.blogspot.com/2010/09/22-bullets-l-immortel-2010.html