Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Tv Series: True Blood (2008+)


Director: Michael Lehmann, Scott Winant
Genre: Drama | Fantasy
Cast: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell,
Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Alexander Skarsgård
Seasons: 1,2,3 (on going) 
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 7,5 /10 γιατί είναι έξω απ'τα καθιερωμένα

Εδώ δεν υπάρχουν ερωτοχτυπημένοι χορτοφάγοι βρυκόλακες....

Περίληψη: 
Γιαπωνέζοι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα τεχνητό αίμα με όνομα true blood το οποίο επιτρέπει στα βαμπίρ να ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς να πειράζουν κανέναν. Αν και το τεχνητό αίμα σταμάτα πολλά βαμπίρ από το να επιτεθούν σε ανθρώπους, το πραγματικό αίμα ανθρώπου είναι πιο εύγευστο και ευεργετικό και μερικά βαμπίρ συνεχίζουν τις επιθέσεις στους ανθρώπους. Από τότε οι άνθρωποι προσπαθούν να εξαλείψουν τα βαμπίρ και κανένας δεν τα συμπαθεί και δεν είναι καλοδεχούμενα. Μέσα σε αυτή τη κατάσταση η Σουκι η οποία έχει κάποιου είδους ειδική ικανότητα να ακούει τι σκέφτονται οι άλλοι ερωτεύεται ένα βαμπίρ. Και έτσι αρχίζει η περιπέτεια, ο αγώνας της Σουκι να υποστηρίξει τον έρωτα της με ένα βαμπίρ ενώ μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες, τη στιγμή που όλοι τα συχαίνονται και τα μισούν.

V@$!@ review:

Ναι ξέρω, μετά το Twilight έχετε βαρεθεί να ακούτε και να βλέπετε βαμπίρ να ερωτεύονται θνητές και να ζουν όλοι μαζί στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, ωστόσο η συγκεκριμένη σειρά είναι σκάλες ανώτερη απ'όλα αυτά. Είναι κάτι το διαφορετικό απ'όλες τις άλλες και δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο Sookie Stackhouse book series, by Charlaine Harris και μεταδίδεται στην Αμερική πάντα το καλοκαίρι απ'το κανάλι HBO. Όσοι δεν αντέχετε το αίμα ΜΗΝ τη δείτε!

Στα θετικά της σειράς είναι ότι συνεχώς εμφανίζονται νέοι ηθοποιοί και νέα όντα που αλλάζουν έτσι την πλοκή και την εξέλιξη του μύθου και το ότι πρωταγωνιστεί ο Alexander Skarsgård . Στα αρνητικά είναι ότι επειδή βασίζεται στο υπερφυσικό στοιχείο, συχνά πολλά γεγονότα φαίνονται παρατραβηγμένα. Στις 13 Ιουνίου άρχισε η 3η σεζόν, η οποία αρχικά φάνηκε κατώτερη απ'τις άλλες αλλά τελικά προς το τέλος μας θυμίζει την πρώτη και καλύτερη κατά την άποψη μου σεζόν.


Trivia: Το φινάλε της 2ης σεζόν προβλήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου στην Αμερική και το παρακολουθήσαν 5.1 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το True Blood είχε 12 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο την περασμένη σεζόν.

Tagline: Thou Shall Not Crave Thy Neighbour


Δεν υπάρχουν σχόλια: