Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Tv Series: Friends (1994-2004)


Director: Gary Halvorson, Kevin Bright
Genre: Comedy | Romance
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc,
Matthew Perry, David Schwimmer
Seasons: 1-10 
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 9,8/10 γιατί μπορεί και να είναι η καλύτερη κωμική σειρά ever

Δεν είναι τυχαίο ότι κράτησε 10 seasons

Περίληψη: 
Η σειρά αφορά κυρίως τις ζωές έξι ανθρώπων που ζουν στην Νέα Υόρκη του σήμερα. Και οι έξι είναι φίλοι που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν μαζί και κάνουν πολύ στενή παρέα. Συχνάζουν στο καφέ Central Perk και κάθονται πάντα γύρω από τον ίδιο καναπέ. Όλη η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις ζωές τους, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και τις ερωτικές σχέσεις με τρίτα πρόσωπα ή και μεταξύ τους. Κάποιες από αυτές τις σχέσεις είναι μακροχρόνιες και άλλες επανέρχονται κατά διαστήματα. Επίσης, σπάνια στη σειρά βλέπουμε ή μαθαίνουμε για άλλους φίλους τους. Οι γονείς τους, οι εργοδότες τους, οι συνάδελφοί τους ακόμα και οι γείτονές τους εμφανίζονται εξίσου σπάνια.

V@$!@ review:

Το καλό μ'αυτή τη σειρά είναι ότι ανεξάρτητα απ'την ηλικία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει τουλάχιστον ένα επεισόδιο(το πιθανότερο στις επαναλήψεις του) ή αν όχι, την έχουν σίγουρα ακουστά. Εγώ δυστυχώς δεν την πρόλαβα απ'την αρχή καθώς όταν ξεκίνησε ήμουν 2 αλλά έχω δει όλες τις seasons πάνω από 2 φορές. Θεωρώ πως όλοι θα πρέπει (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) να τη δείτε τουλάχιστον μία φορά ολόκληρη. Οι ηθοποιοί αν και ήταν στα πρώτα τους βήματα είναι εξαιρετικοί, το σενάριο και οι ατάκες είναι απίστευτες και στις 10 σεζόν του.       
MUST SEE TV SHOW


Στα θετικά της σειράς τα πολλά και σημαντικά ονόματα που δέχτηκαν κατά καιρούς να κάνουν μία guest εμφάνιση (π.χ. Bruce Willis, George Clooney, Julia Roberts, Brooke Shields, Sean Penn, Brad Pitt, Alec Baldwin). Στα αρνητικά το γέλιο που ακούγεται σε κάθε αστείο που λέγεται, το οποίο δυστυχώς υπάρχει σε πολλές κωμικές σειρές και είναι άχρηστο διότι μπορούμε να καταλάβουμε και μόνοι μας το αστείο δε θέλουμε τη βοήθεια του κοινού!

Trivia:
Η σειρά προβλήθηκε και προβάλλεται ακόμα σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Γυρίστηκαν συνολικά 238 επεισόδια ενώ το τελευταίο της σειράς το παρακολούθησαν στις ΗΠΑ περισσότεροι από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η όγδοη περίοδος της σειράς έφτασε στην πρώτη θέση των προγραμμάτων με την υψηλότερη τηλεθέαση για την τηλεοπτική περίοδο 2001-2002 με 24.500.000 κατά μέσο όρο ανά επεισόδιο.

Έχει κερδίσει 6 Emmy, 2 Χρυσές Σφαίρες και 2 Screen Actors Guild Awards. Γενικά έχει βραβευθεί από διάφορες διοργανώσεις 56 φορές ενώ ήταν υποψήφια σε διάφορες κατηγορίες 155 φορές!

Τα τελευταία χρόνια ακούγονται φήμες για τη δημιουργία ταινίας Friends αλλά δεν φαίνεται να πραγματοποιείται άμεσα.

Tagline: You can never have enough Friends!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

POLYAGAPIMENO!!!!!!