Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

To Save a Life (2010)


Director: Brian Baugh
Release Date: 22 January 2010 (America)
Genre: Drama
Cast: Randy Wayne, Deja Kreutzberg, Joshua Weigel, Steven Crowder
Site: Imdb

Johnny F Rating: 6,8/10 γιατί έχει κάποιο μήνυμα που αγγίζει και τον πιο χοντρόπετσο...Αν και κλασική αμερικανιά, με τα μηνύματα που περνάει, την κάνει να ξεχωρίζει από τον όχλο...
"Μερικοί άνθρωποι πεθαίνουν για να γίνουν γνωστοί..."


Περίληψη:

Η ιστορία αφορά έναν νεαρό ο οποίος φαίνεται να ζει ονειρικά εφηβικά χρόνια. Με μια καλή υποτροφία εξασφαλισμένη, ο καλύτερος στην ομάδα μπάσκετ, ζευγάρι με το πιο hot κορίτσι του σχολείου και δημοφιλέστατος σε όλους. Αντίθετα, ένας άλλος σπουδαστής δεν έχει ταλέντα, φίλους, κορίτσι, ελπίδα... Οι δυο νεαροί ήταν αυτοκόλλητοι στο γυμνάσιο, μέχρι ο ένας να παρασυρθεί από την αποδοχή και τη μεγάλη ζωή στο college και να ξεχάσει τον παλιό καλό του φίλο. Όταν όμως ο παραμελημένος αυτοκτονεί μέσα στο προαύλιο του σχολείου και μπροστά στα μάτια του πρώην φίλου του, όλα αλλάζουν. Ξεκινάει ένα ταξίδι αυτό-αναζήτησης, αμφισβητώντας την πίστη του και προσπαθώντας να απαντήσει στην ερώτηση "Γιατί δεν έκανα κάτι να τον σώσω; Είναι αυτή η ζωή που θέλω;"


 
Johnny F Review:

Και ναι... άλλη μία κοινωνική ταινία στην γκάμα ταινιών μου. Κάτι η ζέστη, κάτι η έρημη Αθήνα, σε προκαλεί να δεις και τέτοιες ταινίες. Ίσως είναι και ένα διάλειμμα από τις περιπέτειες και τα πιστολίδια. Βέβαια, η συγκεκριμένη ταινία ήθελε να κρατήσει το Αμερικάνικο ύφος της, καθώς ο πρωταγωνιστής (ο πιο ωραίος του σχολείου, ο πιο καλός μπασκετμπολίστας και ο δημοφιλέστατος στο σχολείο) γίνεται κολλητός με παιδιά που είναι αποκομμένα από κάθε παρέα. Το μήνυμα είναι απλό: Δεν χρειάζεται να είσαι "κάποιος" για να περνάς καλά και να έχεις φίλους. Στο περνάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ωραίο σενάριο, με ωραίο cast, όχι τρελά ονόματα αλλά πολύ καλές ερμηνείες, οι οποίοι πλαισιώνονται από μία καλή σκηνοθεσία. Μία ευχάριστη ταινία που δίχως πολλά πολλά σου περνάει αυτό που θέλει. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη λοιπόν, προτείνετε για ένα χαλαρό απόγευμα, σε αυτούς που έχουν μείνει πίσω και δεν έχουν πάει διακοπές. Για τους υπόλοιπους... Κάντε και μια βουτιά και για μας..

Με λίγα λόγια:
  • Μέρος που θα την έβλεπα: Σπίτι.
  • Τι ώρα θα την έβλεπα: Απόγευμα ή βράδυ.
  • Με ποιους θα το έβλεπα: Μόνος ή με παρέα ή με σύντροφο.
  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Τίποτα το ιδιαίτερο...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: