Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

The Ghost Writer (2010)

DirectorRoman Polanski  
Release Date: 18 March 2010 (Greece)
Genre: Drama | Mystery
CastEwan McGregor, Jon Bernthal, Kim Cattrall, Pierce Brosnan
Site: Imdb

Johnny F Rating: 6/10 μόνο και μόνο γιατί είχει πολλές ανατροπές.

Αν δεν σε πάρει ο ύπνος από τον αργό ρυθμό του, τότε ίσως και να μπορέσεις να ζήσεις της ανατροπές.

 
Περίληψη:
Ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να "ρετουσάρει" την αυτοβιογραφία ενός Βρετανού πρώην πρωθυπουργού αντικαθιστώντας έναν σύμβουλό του ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Για να δουλέψει, θα πάει σε μια απομονωμένη έπαυλη ενός αμερικανικού νησιού, όπου θα διαπιστώσει ότι το παρελθόν του πολιτικού είναι γεμάτο ανεπιθύμητα κι επικίνδυνα μυστικά.


Johnny F Review:
Καλό story αλλά το "τραβάει". Το "τραβάει" πολύ... Αυτή είναι η πρώτη σκέψη όταν τελειώσει η ταινία, αν βέβαια δεν έχεις κοιμηθεί στα μέσα της. Γενικά έχει ωραία χαρακτηριστικά όπως το κλίμα της Σκωτίας που ταιρίαζει με το ύφος της ταινίας, ο τρόπος που μπαίνεις μέσα στο μυαλό του συγγραφέα φάντασμα και η εναλλαγή απόψεων για το ποιός τελικά είναι πίσω από το έγκλημα. Αλήθεια θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο βαθμό, αν δεν ήθελε ντε και καλά να την κάνει 2ωρη ταινία. Δύο παρατηρήσεις έχω να κάνω για το τέλος. Πάντα θα περιμένεις ο  Pierce Brosnan όταν συστήνεται να πει "My name is Bond, James Bond". Δεύτερον ΔΕΝ γίνεται η Kim Cattrall να μην κάνει τουλάχιστον μία φορά sex μέσα στην ταινία.


Με λίγα λόγια:

  • Μέρος που θα την έβλεπα: Σπίτι
  • Τι ώρα θα την έβλεπα: Απόγευμα γιατί βράδυ θα νυστάξεις
  • Με ποιους θα το έβλεπα: Με  παρέα.
  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Ένας καφές δεν θα ήταν κακός.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to PS I love you einai must see k sto ghost writer mporei na se parei o ypnos...maaaaalista....

Unknown είπε...

H tainia mexri ta misa einai na se parei o upnos apo thn mesi k meta einai pou se kratai se agonia mexri to telos apou k jafniko(apotomo)..!

Ανώνυμος είπε...

simfono me ton sxoliasmo t Johnny F polu kali istoria alla re paidia to travane odos poli dld emena kiriolektika me pire o upnos.an tin ftiaxnane ligo pio sintomi tha itane kali i istoria kali san skepsi.