Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

4 Μαύρα Κουστούμια (2010)

Director: Renos Haralambidis
Release Date: 25 March 2010 (Greece)
Genre: Comedy
Cast: Jenny Diagoupi, Renos Haralambidis, Eleana Karandrinou, Yannis Zouganelis
Site: Imdb


Johnny F Rating: 3,5/10 γιατί ήταν μία απογοήτευση...Μπορεί το story να ακούγεται ωραίο για κωμωδία αλλά....μόνο κωμωδία δεν τους βγήκε στο τέλος.


Περίληψη:
Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Πραγματοποιώντας αυτήν την παράξενη τελευταία επιθυμία, θα εμπλακούν σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας…

Johnny F Review:
Συγνώμη, αλλά αυτό το έργο δεν λέγεται κωμωδία. Το story με τους νεκροθάφτες και οι ηθοποιοί σε προκαλούν να το δεις, αλλά όχι. Τελικά κάτι δεν πήγε καλά με αυτήν την ταινία. Πιο πολύ με κοινωνικό έργο μοίαζει, παρά με κωμωδία. Δυστυχώς, δεν μου άρεσε καθόλου όπως καταλάβατε. Συμπαθώ τις ελληνικές προσπάθειες στον κινηματογράφο, αλλά αυτή η ταινία περίμενα να τελειώσει πως και πως. Και μάλιστα περίμενα κάποιο περίεργο τέλος που ίσως να μπορούσα να πω "τουλάχιστον αξίζει να δεις το τέλος του" αλλά τίποτα. Και μην νομίζετε πως είχε κάποιο είδος humor όπως Black λόγο των νεκροθαφτών και γι' αυτό δεν μου άρεσε. Γενικότερα δεν παρατήρησα κάποιο αστείο, ατάκα ή κάποιο τρόπο να προσπαθήσει να σε κάνει να γελάσεις. Και το αξιοσημείωτο είναι πως οι ηθοποιοί σε προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς τίποτα. Όπως καταλάβατε η ταινία δεν προτείνεται..

Με λίγα λόγια:
  • Μέρος που θα την έβλεπα: Σπίτι.
  • Τι ώρα θα την έβλεπα: Απόγευμα.
  • Με ποιους θα το έβλεπα: Μόνος.
  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Πολύ νερό γιατί τόσο περπάτημα θα διψάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: