Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η νήσος (2009)

Director: Christos Dimas
Release Date: 29 December 2009 (Greece)
Genre: Comedy | Drama
Cast: Eleni Kastani, Elissavet Konstantinidou, Vladimiros Kiriakidis, Doretta Papadimitriou
Site: Imdb


Johnny F Rating: 6,5/10 γιατί είναι μια ωραία, αλλά πάνω απ όλα ελληνική ταινία.


Συνδυάζει γέλιο και μυστήριο και όλα αυτά στην πανέμορφη Σίφνο.  




Περίληψη:

Η ιστορία του φιλμ εστιάζεται σε μια κλειστή κοινωνία ενός νησιού όπου όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τον αιφνίδιο θάνατο του άρχοντα του τόπου τους. Ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ήταν ο άρχοντας του τόπου, ο οποίος φεύγοντας από τη ζωή, αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, η οποία μοιράζεται στις τέσσερις εξουσίες του χωριού( καθώς ήταν άκληρος), τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του χωριού και τον ιερέα της εκκλησίας.
Ο όρος όμως της διαθήκης, αναφέρει πως για να πάρουν όλοι τα λεφτά στα χέρια τους, οι «κληρονόμοι» του , θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές, με περιεχόμενο το οποίο γνωρίζει μόνο ο αποθανών.

Johnny F Review:
Μια ωραία ταινία, με ωραία πλοκή και ειδικότερα πολύ καλούς ηθοποιούς. Η Ελένη Καστάνη και ο Βλαδιμήρος Κυριακίδης έχουν 2 ρόλους που είναι όλα τα λεφτά. Δεν έχει πρόστυχο γέλιο, όπως έχουμε συνηθίσει στις ελληνικές ταινίες, έχει ωραίες ατάκες, που σατιρίζουν τα taboo της κλειστής κοινωνίας ενός νησιού. Κάτι το νησί, κάτι τα άσπρα σπίτια, τα σοκάκια και η θέα του νησιού σε κάνει να αναπολείς τις διακοπές που πήγες ή τις διακοπές που ήθελες να πας.

Με λίγα λόγια:
  • Μέρος που θα την έβλεπα: Σπίτι.
  • Τι ώρα θα την έβλεπα: Απόγευμα.
  • Με ποιους θα το έβλεπα: Με φίλους ή μόνος.
  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Τίποτα το ιδιαίτερο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: