Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Tribute:Toy Story Pack


Όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα αγαπήσαμε, και με αφορμή τη νέα ταινία, ώρα να κάνουμε μια επισκόπηση στα 3 Toy Story! 

 

Toy Story 1 (1995)




Director: John Lasseter
Release Date: 5 April 1996 (Greece)
Genre: Animation | Adventure | Comedy | Family | Fantasy
Cast: Tom Hanks , Tim Allen , John Morris
Site: Imdb


Kenshin rating: 9/10 γιατί θα ήταν μέγιστη προσβολή να πάρει χαμηλότερο βαθμό μια τόσο πρωτοποριακή (για την εποχή της) ταινία

   

Περίληψη:  

Τα παιχνίδια όλου του κόσμου απ'ό,τι φαίνεται, έχουν ζωή! Μιλάνε, κινούνται, φοβούνται, αγαπούν.. ό,τι κάνει ο κάθε άνθρωπος. Μόνο που αυτό πρέπει να το κρατήσουν μυστικό από τους ανθρώπους. Είμαστε λοιπόν στο δωμάτιο του Andy, ενός μικρού παιδιού που παίζει παθιασμένα με τα παιχνίδια του, και ειδικά με τον αγαπημένο του Woody, μιας κούκλας cowboy. Την ημέρα των Χριστουγέννων όμως, ένα νέο παιχνίδι έρχεται να κάνει ντεμπούτο στην "οικογένεια" των παιχνιδιών του Andy... o λόγος για την κούκλα ενός σερίφη του διαστήματος, του Buzz Lightyear. Εξοπλισμένος με λέιζερ και φτερά στην πλάτη, ο Buzz πιστεύει ότι είναι όντως σερίφης του διαστήματος που ξέπεσε στη Γη μετά από βλάβη στο διαστημόπλοιό του. Ο Woody  αν και τον συμπαθεί στην αρχή, μετά τον βλέπει ως απειλή, καθώς φοβάται ότι θα του πάρει τη θέση. Θα καταφέρουν να συμφιλιωθούν οι 2 τους χωρίς φυσικά να προδώσουν το μυστικό όλων των παιχνιδιών στον Andy?



Kenshin review: 

Ευρηματικό! Ακόμα και για την εποχή μας, αυτή η ιστορία ελκύει μικρούς και μεγάλους και είναι αναμφισβήτητα μια από τις ταινίες σταθμούς όλων των εποχών. Η πρώτη ταινία από τη συνεργασία Disney/Pixar καθώς και η πρώτη που φτιάχτηκε αποκλειστικά από υπολογιστή. Με τις φωνές των Tom Hanks και Tim Αllen, οι περιπέτειες και οι άκρως κωμικές σκηνές των ηρώων δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!





Toy Story 2 (1999)


Director: John Lasseter , Ash Brannon
Release Date: 24 November 1999 (USA)
Genre: Animation | Adventure | Comedy | Family | Fantasy
Cast: Tom Hanks , Tim Allen , Joan Cusack, Kelsey Grammer
Site: Imdb




Kenshin rating: 8/10 γιατί ένα μικρό spin off που έκαναν με το Star Wars, ακόμα με κάνει να γελάω μέχρι δακρύων



Περίληψη:

Μερικά χρόνια μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρώτη ταινία, οι ήρωες μας επιστρέφουν δριμύτεροι και πιο φίλοι από ποτέ! Ο Woody πέφτει θύμα...απαγωγής (!) από έναν συλλέκτη, και τον πηγαίνει στο σπίτι του, όπου θα γνωρίσει την Jessie μια cowgirl κούκλα, τον Bullseye που είναι ένα παιχνιδιάρικο άλογο και τον Pete, μια κούκλα χρυσοθήρας. Οι 4 τους είχαν και τη δικιά τους σειρά στην τηλεόραση και ήταν αρκετά δημοφιλείς, εξ ού και η αξία του Woody στα μάτια του συλλέκτη. Τώρα, τα υπόλοιπα παιχνίδια καθοδηγούμενα από τον Buzz  βγαίνουν εκτός σπιτιού και προσπαθούν να σώσουν τον Woody, πριν προλάβει ο συλλέκτης να φύγει για την μακρινή Ιαπωνία. Στην πορεία, θα συναντήσουν από κούκλες Barbie  μέχρι και τον "αιώνιο εχθρό" του Buzz, τον Emperor Zurg.


Kenshin review:



   
Απολύτως ξεκαρδιστικό και απρόσμενο έτσι όπως εξελίσσεται, το Toy Story 2 υπόσχεται πολλές στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων. Με την έμπνευση να ρέει άφθονη, με τους "δευτερεύοντες" χαρακτήρες να παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής και με "guest star" εμφανίσεις [όπως ο Emperor Zurg, αλλά και ένας δεύτερος Buzz Lightyear (παιγνίδια είναι εξάλλου, δεν υπάρχει μόνο 1 στον κόσμο!)], το Toy Story 2 φεύγει χιλιόμετρα μπροστά στο θέμα πρωτοτυπίας. Μια ταινία που αν την δεις, οι "σύγχρονες" ταινίες animation σου φαίνονται ψιλοβαρετές. Επίσης είναι εκπληκτικό πως ενώ προορίζεται για παιδιά, κάνει και τους μεγάλους να ξεκαρδίζονται. Προσοχή να μην πίνετε/τρώτε ενώ την βλέπετε, σοβαρός κίνδυνος να σας βγουν από τη μύτη!









Toy Story 3 (2010)


DirectorLee Unkrich
Release Date: 24 June 2010 (Greece)
Genre: Animation | Adventure | Comedy | Family | Fantasy
Cast: Tom Hanks , Tim Allen , Joan CusackNed Beatty
Site: Imdb


Kenshin rating: 8/10 γιατί οι παλιές αγάπες αν δεν πεθάνουν, επανέρχονται πιο δυνατές


 
Περίληψη:

Ο Andy είναι πια σε ηλικία να πάει κολέγιο, και φυσικά δεν παίζει ακόμα με τα παιχνίδια του. Εκτός από τον Woody, όλοι φοβούνται ότι θα καταλήξουν στα σκουπίδια και έτσι αρχίζουν να αμφισβητούν τον πρώτο και τα κίνητρά του, καθώς πάντα ήταν ο "αγαπημένος" του Andy. Μετά από ένα τραγικό λάθος της μητέρας του Andy, τα παιγνίδια όντως κινδυνεύουν να καταλήξουν στο σκουπιδότοπο, αλλά τελευταία στιγμή δραπετεύουν και καταλήγουν σε έναν παιδότοπο. Αυτό που δεν ξέρουν όμως, είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα φαντάζονται στην αρχή και σύντομα θα ανακαλύψουν νέους εχθρούς.






Kenshin review:

Αυτή τη φορά έδωσαν πολύ βάση στην πλοκή και λιγότερο στα κωμικά στοιχεία που επικρατούσαν στις προηγούμενες ταινίες. Παρ'όλα αυτά, το γέλιο όχι απλά δεν λείπει, αλλά υπάρχουν στιγμές που θα δακρύσετε από τα γέλια! Ειδικά όταν μετά από ένα λάθος, ο Buzz μπαίνει στην... ισπανική λειτουργία, ξυπνάει ο "Antonio Banderas" μέσα του, ξεδιπλώνοντας τόσο τις ικανότητές του στον χορό, όσο και την πιο ερωτική πλευρά του! Κατά τα άλλα, τη σκηνή θα κλέψει και η Barbie που βρίσκει τον Ken στον παιδότοπο και ένα ρομαντικό (?) ειδύλλιο ξεκινά μεταξύ των 2 τους. Η πλοκή είναι αρκετά μεγάλη και λίγο βαρετή, και εκτυλίσσεται παράλληλα στον παιδότοπο που είναι τα παιγνίδια του Andy και σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο στο οποίο κατέληξε ο Woody. Για ακόμα μία φορά, τα παιχνίδια δείχνουν πως το να παίζεις..είναι σοβαρή δουλειά!





A,και για το τέλος... ένα τραγούδι που όλοι μας λατρέψαμε από αυτές τις ταινίες :)


 

1 σχόλιο:

Movie Master Κάσσιος είπε...

Για μένα ηταν όλα τέλεια!!!

Θα ήθελα να πώ πως το τρίτο μέρος ειναι πραγματικά εκπληκτικό και άψογο σε καθε λεπτομέρια και σιγουρα καθούλου βαρετό στην πλοκή του. Εχει άφθονο γέλιο, ένταση και μια δυό στιγμές βαθιάς συγκίνησης.Απλά εξαιρετικό!!!

10 και στις τρείς ταινιες!!!