Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Seven Pounds (2009)

Director: Gabriele Muccino 
Release Date: 26 February 2009 (Greece)
Genre: Drama
Cast: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson 
Site: Imdb

V@$!@ Rating: 8,5/10 γιατί είναι μία απ'τις καλύτερες δραματικές ταινίες που υπάρχουν.
Johnny F Rating: 8/10  γιατί ο Will Smith έχει να δώσει πολλά και σε δραματικές ταινίες.


  
Ένα υπέροχο έργο και έναν Will Smith να δίνει ρέστα

Περίληψη:
Με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί. Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Ο Μπεν Τόμας βάζει σε λειτουργία το σχέδιό του και όλα δείχνουν να εξελίσσονται όπως τα είχε προγραμματίσει. Στην πορεία όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της. Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.



V@$!@ review:
Η στροφή του Will Smith σε άλλα είδη ρόλων φαίνεται πως του βγαίνουν σε καλό γι'αυτό και συνεχίζει. Τον είδαμε εντελώς διαφορετικό απ'ότι τον ξέραμε στο Pursuit of Happyness όμως εκεί που εντυπωσίασε εμένα με την ερμηνεία του ήταν στο Seven Pounds γιατί ήταν μακράν καλύτερος απ'ό,τι θα περίμενε κανείς. Είναι ένα πάρα πολύ καλό έργο, με ενδιαφέρουσα πλοκή, καλή σκηνοθεσία και υπέροχους ηθοποιούς. Πέρα από τη συγκίνηση που προσφέρει, δίνει τροφή στο θεατή για σκέψη όσον αφορά κάποια σπουδαία κοινωνικά φαινόμενα. Σας προτείνω να την δείτε ένα βραδάκι με παρέα ώστε να μπορέσετε να τη συζητήσετε μετά.

Johnny F review
Να και μία ταινία του Will Smith δίχως ξύλο και δράση. Και όμως το πείραμα πέτυχε... Ένα συγκλονιστικό έργο τόσο για την ερμηνεία του, όσο και για το σενάριο. Συγκίνηση, αγώνια και μία περιέργη ομόρφια υπάρχουν σε αυτό το έργο που σίγουρα προτείνεται...





Δεν υπάρχουν σχόλια: