Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Tv Series: One Tree Hill (2003+)


Director: Gregory Prange 
Genre: Drama | Sport
Cast: James Lafferty, Bethany Joy Galeotti, Sophia Bush, Hilarie Burton, Chad Michael Murray
Seasons: 1,2,3,4,5,6,7,8 (on going)
Site: Imdb

Johnny F Rating: 8/10 γιατί θυμίζει κάτι από σχολείο..
V@$!@ Rating: 8/10 γιατί είναι μία απ'τις πρώτες ξένες σειρές που είδα

Μία ενδιαφέρουσα σειρά με έντονο δραματικό στοιχείο.

Περίληψη:

Υπάρχουν φιλίες της μιας μέρας, της μιας στιγμής, μαθητικές, φοιτητικές...Και άλλες πιο ισχυρές, που αντέχουν μια ολόκληρη ζωή και ας δοκιμάζονται από τις δυσκολίες, σαν τα δέντρα που λυγίζουν στον άνεμο. Ο Λούκας και ο Νέιθαν είναι τα ετεροθαλή αδέρφια, που διαγράφουν διαφορετικές τροχιές σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ο πρώτος ευαίσθητος και αντικοινωνικός. Ο δεύτερος θέλει να είναι πάντα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όμως σε αυτή την αντίθεση υπάρχει η επικοινωνία, ο συμβιβασμός και η συγχώρηση. Ακόμη κι όταν βρίσκονται αντίπαλοι στο γήπεδο του μπέιζμπολ ή διεκδικούν το ίδιο κορίτσι.

V@$!@ review: 

Μία πολύ καλή σειρά που τώρα διανύει τον 8ο κύκλο ζωής της και που συνεχίζει να προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις και τις ίδιες ανατροπές όπως και στο ξεκίνημα της. Το σενάριο μπορεί να δείχνει απλό εκ πρώτης όψεως ωστόσο πάντα υπάρχει ένα ενδιαφέρον γεγονός που θα αλλάξει τα πράγματα και θα περιπλέξει τις καταστάσεις ακόμα περισσότερο. Αν εξαιρέσει κανείς το ότι έβαλαν 28χρονους ηθοποιούς να παραστήσουν τους μαθητές λυκείου η σειρά είναι κατά κύριο λόγο αρκετά ρεαλιστική και ταυτόχρονα προβάλλει πολλά νεανικά προβλήματα με εξαιρετικό τρόπο. Αξίζει κάποιος να τη δει, κυρίως τις πρώτες σεζόν που ήταν και οι καλύτερες κατά τη γνώμη μου.

Στα θετικά της σειράς η υπέροχη επιλογή των ηθοποιών με τον Chad Michael Murray και τη Sophia Bush να ξεχωρίζουν. Στα αρνητικά οι σεναριακές υπερβολές και οι αλλαγές στο cast (αποχώρηση Chad Michael Murray και Hilarie Burton) που μας στενοχώρησαν.


Trivia: 

Η σειρά έχει λάβει μέτριες κριτικές ενώ η δεύτερη σεζόν υπήρξε η καλύτερη όσον αφορά την τηλεθέαση με μέσο όρο 4.3 εκατομμύρια τηλεθεατές εβδομαδιαία στην Αμερική. Την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν στην Αμερική 3.5 εκατ. τοποθετώντας την έτσι στην 173η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς, την 2η σεζόν ανέβηκε στην 117η θέση ενώ την 3η και την 4η έπεσε στην 139η και 136η θέση αντίστοιχα. Οι τηλεθεάσεις έμειναν σταθερές γύρω στα 3 εκατ. μέχρι και την 6η σεζόν ενώ την 7η υπήρξε μεγάλη πτώση μισού εκατομμυρίου επειδή αποχώρησαν οι 2 βασικοί πρωταγωνιστές.

Έχει κερδίσει 2 Teen Choice Award το 2004 και το 2008 ενώ έχει υπάρξει υποψήφια σε διάφορες κατηγορίες συνολικά 23 φορές.


Από τις 11/9 άρχισε η προβολή της 7ης season από το ελληνικό κανάλι Star Channel. Ενώ όσον αφορά την Αμερική η 8η σεζόν της σειράς (που όπως ακούγεται θα είναι και η τελευταία) έκανε πρεμιέρα στις 14 Σεπτέμβρη από τη συχνότητα του CW.

Tagline: Where nothing ever changed until one outsider changed everything. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: