Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Tv Series: FlashForward (2009–2010)


Director: Nick Gomez 
Genre: Drama | Mystery | Sci-Fi  
Cast: Joseph Fiennes, John Cho, Jack Davenport, Courtney B. Vance, Sonya Walger, Dominic Monaghan 
Seasons: 1  
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8.5/10 γιατί ήταν εντυπωσιακή.

Παρ'ότι ήταν πολύ καλή, τη χάσαμε τη σειρά πατριώτη.

Περίληψη:

Μια μέρα του Σεπτέμβρη, όλος ο πληθυσμός του πλανήτη πέφτει λιπόθυμος ταυτόχρονα για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Όλοι βλέπουν ένα όνειρο/όραμα: Πώς θα είναι η ζωή τους στις 29 Απριλίου του 2010, έξι μήνες μετά δηλαδή. Και μετά ξυπνάνε. Τι είδε ο καθένας και γιατί παραμένει ένα μυστήριο.

V@$!@ review: 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά με πρωτότυπο και πολύπλοκο σενάριο που συχνά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Πολύ καλό το σενάριο, έξυπνη η σκηνοθεσία με τις πολλές αναδρομές και αρκετά πιστευτή η ερμηνεία των ηθοποιών με τον Dominic Monaghan να δίνει ρέστα. Δυστυχώς αν και θα μπορούσε να συνεχιστεί για τουλάχιστον 2η σεζόν η σειρά κόπηκε και έφυγε νωρίς από κοντά μας. Θα σας πρότεινα να τη δείτε γιατί αξίζει, απλά επειδή το τελευταίο επεισόδιο υποτίθεται ότι ήταν season finale και όχι series finale δεν δίνεται μία ολοκληρωμένη εξήγηση, ίσα ίσα δημιουργούνται και άλλα ερωτήματα. Οπότε αν την ξεκινήσετε έχετε υπ'όψιν ότι δεν πρόκειται να δείτε ένα αξιοπρεπές τέλος.

Στα θετικά της σειράς το πρωτότυπο σενάριο και ο Dominic Monaghan που ξεχώρισε για το ύφος του. Στα αρνητικά κάποιες εξηγήσεις που δόθηκαν δεν έστεκαν (εντάξει τώρα τι περίμενα και εγώ;!) και το τέλος που ήρθε νωρίς και δεν έπρεπε.

Trivia:  

Τον πιλότο παρακολούθησαν 12.47 εκατ. στην Αμερική μόνο, ενώ η πρώτη σεζόν έκλεισε με γενικό μέσο όρο 8.5 εκατ. τοποθετώντας την έτσι στην 44η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Η σειρά δέχτηκε πολύ καλές κριτικές με βαθμολογία 72/100 με βάση 26 κριτικές.

Το FF ήταν στην αρχή να παιχτεί από το κανάλι HBO όμως αποφασίστηκε ότι ταίριαζε καλύτερα στο προφίλ του ABC το οποίο και τελικά την αγόρασε για 22 επεισόδια.

Η σειρά έχει κερδίσει 1 Emmy και 1 Constellation Award, ενώ έχει υπάρξει υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και για People's Choice Awards.

Στις 13 Μαΐου ανακοινώθηκε πως η σειρά δε θα συνεχιστεί ξεσηκώνοντας έτσι πλήθος αντιδράσεων στην Αμερική. Οι fans της σειράς κανόνισαν μία σειρά από διαμαρτυρίες έξω από το κανάλι ενώ δημιούργησαν ιστοσελίδα αλλά και group στο facebook με στόχο να ανανεωθεί η αγαπημένη τους σειρά, που όπως φαίνεται όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. 

Tagline: What Did You See?



Δεν υπάρχουν σχόλια: