Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

The Social Network (2010)

Director: David Fincher
Release Date: 27 October 2010 (Greece)
Genre:  Biography | Drama | History
Cast: Jesse Eisenberg, Rooney Mara, Bryan Barter, Andrew Garfield, Justin Timberlake
Site: Imdb

Guru Rating: 5/10...γιατί αν δεν ενδιαφέρεσαι για την ιστορία του Facebook στο μισάωρο θα έχεις φύγει...
  
V@$!@ Rating: 7/10 γιατί αν δεν ενδιαφέρεσαι για την ιστορία του Facebook μην πας να τη δεις!

" You don't get to 500 million friends without making a few enemies"

Περίληψη:
Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία…Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.Από το σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ και το σεναριογράφο Άαρον Σόρκιν, έρχεται το “The Social Network”, μια ταινία που αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να κάνεις 500 εκατομμύρια φίλους, χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς. Η ταινία είναι σε παραγωγή Σκοτ Ρούντιν, Ντέινα Μπρουνέτι, Μάικλ ΝτεΛούκα και Σεάν Σαφίν και βασισμένη στο βιβλίο“The Accidental Billionaires” του Μπεν Μέζρικ.


Guru Review:
Ίσως είναι πολύ νωρίς για να γυριστεί η αυτοβιογραφία του Mark Zuckerberg και της παρέας του οι οποίοι είναι ιδρυτές του Facebook. Την ταινία την βρήκα από κάποιο σημείο και μετά αρκετά ανούσια καθώς αναφέρονται γλώσσες προγραμματισμού, λογισμικά και αλλά χαρακτηριστικά για το στήσιμο του κοινωνικού δικτύου αυτού τα οποία θεωρώ πως τον περισσότερο κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν... Πραγματικά εάν δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για το πως δημιουργήθηκε η εν λόγω σελίδα ή το πως ένας ιδιοφυής άνθρωπος μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να γίνει δισεκατομμυριούχος πιστεύω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην χαραμίσεις 2 ώρες από τον πολύτιμο σου χρόνο για να δεις την ταινία αυτή! Δυστυχώς όταν είδα πως πίσω από όλο αυτό κρύβεται ο David Fincher οι προσδοκίες μου αυξήθηκαν και ίσως με επηρέασε και αυτό σε κάποιο βαθμό αλλά δυστυχώς η ταινία αυτή δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ καλύτερη γιατί η αληθινή ιστορία που μας παρουσιάζει είναι πολύ ιδιαίτερη και ίσως ακατάλληλη για να γίνει ταινία...

V@$!@ review: 
Η αλήθεια είναι πως ούτε και εγώ είδα αυτό που περίμενα, αλλά και πάλι θεωρώ πως είναι μία αρκετά καλή ταινία (όχι και η καλύτερη της χρονιάς βέβαια), που αξίζει να τη δείτε όμως όχι στο cinema. Μπορώ να πω ότι τη βρήκα κάπως βαρετή και ευτυχώς που ήρθε και ο Justin και μας ξύπνησε λίγο, ωστόσο η ιστορία του Mark γενικώς μου άρεσε. Δυστυχώς όμως δεν αξίζει για cinema και αν έπρεπε πάλι να επιλέξω θα προτιμούσα το Saw αντί αυτής εδώ. 


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ksero pou meneis kai tha se vro