Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Numb3rs (2005-2010)



Director: Dennis Smith, Alex Zakrzewski 
Genre: Crime | Drama | Mystery 
Cast: David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch
Seasons: 1,2,3,4,5,6 
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 7/10 γιατί είχε ένα κάτι

Μία αστυνομική σειρά με πολλούς αριθμούς


Περίληψη: 

Η σειρά αφορά τον ειδικό πράκτορα Ντον Έιπς και την ομάδα του που δουλεύουν πάνω στην επίλυση φόνων και εγκλημάτων.
Tο μεγάλο αβαντάζ του πράκτορα Έιπς είναι ότι ο αδελφός του , Τσάρλι Έιπς, ένας πανέξυπνος καθηγητής μαθηματικών, τον βοηθά χρησιμοποιώντας την επιστήμη των μαθηματικών και τις περίεργες εξισώσεις του για να αποκαλύψει ακόμα και τους πιο έξυπνους εγκληματίες.
Με αυτή την ομάδα οι κακοποιοί γνωρίζουν ότι έρχεται η σειρά τους....

V@$!@ review:

Η σειρά αυτή θα μπορούσε να με είχε κάνει να κολλήσω αν δεν ήταν τόσο ίδια με άλλες τέτοιες του είδους(CSI, Criminal Minds, Law & Order). Δυστυχώς επειδή έχω δει και τις τρεις σειρές που ανέφερα παραπάνω δεν άντεξα να δω ακόμα μία τέτοια, στην οποία επίσης μεγάλο ρόλο κατέχουν τα μαθηματικά τα οποία δεν συμπαθώ και πολύ. Παρ'όλα αυτά η σειρά έχει καλό σενάριο με την έξυπνη προσθήκη των μαθηματικών, πολύ καλή σκηνοθεσία και αρκετά καλούς ηθοποιούς.


Στα θετικά της σειράς η διαφοροποίηση της απ'τις άλλες ως προς τη λύση των υποθέσεων, χρησιμοποιώντας την επιστήμη των μαθηματικών για πρώτη φορά. Στα αρνητικά οι ομοιότητες με άλλες αστυνομικές σειρές που την καθιστούν κάπως βαρετή και η χρήση πολλών μαθηματικών όρων που μπερδεύουν(εμένα).

Trivia: 

Η σειρά μέχρι και την 4η season ήταν η δημοφιλέστερη ανάμεσα σ'αυτές που προβάλλονταν την Παρασκευή το απόγευμα. Πολλοί σπουδαίοι μαθηματικοί χρησιμοποιήθηκαν ως σύμβουλοι για να γυριστεί η σειρά. 

Οι Nicolas Falacci και Cheryl Heuton, δημιουργοί της σειράς, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων, με το Carl Sagan Award for Public Understanding of Science το 2006 και με το Public Service Award το 2007.

Στις 4 Νοεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε ότι αντί για 22 επεισόδια θα γυρίζονταν 16. Η σειρά Numb3rs ακυρώθηκε και επίσημα από το CBS στις 18 Μαΐου 2010.

Tagline: Everything is Numbers


Δεν υπάρχουν σχόλια: