Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Lie to Me (2009+)


Director: Daniel Sackheim, Michael Zinberg
Genre: Crime | Drama | Mystery
Cast: Tim Roth, Kelli Williams, Brendan Hines, Monica Raymund
Seasons: 1,2,3(coming soon) 
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8/10 γιατί σε προκαλεί να πεις ψέματα

Μία εξαιρετική σειρά με καταπληκτικούς ηθοποιούς(δε λέω ψέματα!)

Περίληψη:
Ο Δρ Cal Lightman και οι συνάδελφοί του στη Lightman Group δέχονται αναθέσεις από τρίτους (συνήθως τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου), για να βοηθήσουν στις έρευνες, φτάνοντας στην αλήθεια μέσω της εφαρμοσμένης ψυχολογίας δηλαδή με βάση τις εκφράσεις του προσώπου και γενικότερα τη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος.


V@$!@ review:

Αυτή τη σειρά την ανακάλυψα φέτος και με κέρδισε τόσο πολύ που μέσα σε τρεις μέρες είδα όλη την 1η season. O Tim Roth παίζει καταπληκτικά ενώ αφήνει χώρο και στους συμπρωταγωνιστές του να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Προς το παρόν οι υποθέσεις της σειράς είναι αληθοφανείς χωρίς πολλά κενά. Έχει πρωτότυπο σενάριο, πολύ καλές ερμηνείες και αρκετή τρέλα. Ο πιλότος του είναι εξαιρετικός και είμαι σίγουρη πως μόλις το δείτε θα κολλήσετε.

Υ.Γ. Αφού παρακολουθήσετε μερικά επεισόδια ΜΗΝ δοκιμάσετε να κοιτάξετε έντονα τους άλλους ανθρώπους στο πρόσωπο για να καταλάβετε αν λένε ψέματα ή όχι γιατί θα σας πάρουν για τρελούς, πιστέψτε με!

Στα θετικά της σειράς τα αυτοτελή επεισόδια και η χρήση φωτογραφιών γνωστών προσώπων για την κατανόηση της έκφρασης του προσώπου και της στάσης του σώματος. Στα αρνητικά η ταχύτητα με την οποία λύνεται η κάθε υπόθεση που προκαλεί πολλές φορές δυσκολία στην κατανόηση, και το ότι δεν επικεντρώνεται η σειρά τόσο πολύ στους ίδιους τους χαρακτήρες.


Trivia: 
Οι πληροφορίες που χρησιμοποιούνται στη σειρά για τη γλώσσα του σώματος βασίζονται στις ανακαλύψεις του ψυχολόγου Paul Ekman, ενώ το BBC έχει δημιουργήσει και ντοκιμαντέρ γι'αυτό το θέμα.

Τον πιλότο του παρακολούθησαν 12.3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική ενώ το επεισόδιο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ήταν το τρίτο (A Perfect Score) το οποίο παρακολούθησαν 12.99 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή μεταδίδεται σε 41 χώρες.

Η τρίτη του σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου και θα αποτελείται από 13 επεισόδια.

 Tagline: The Truth is Written All Over Our Faces



Δεν υπάρχουν σχόλια: