Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Brothers & Sisters (2006+)



Director: Ken Olin 
Genre: Drama 
Cast: Calista Flockhart, Balthazar Getty, Rachel Griffiths, Ron Rifkin, Sally Field, Patricia Wettig, Dave Annable, Rob Lowe 
Seasons: 1,2,3,4,5 (on going)  
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8.5/10 γιατί είναι απ'τις καλύτερες δραματικές σειρές

Μία αρκετά καλή σειρά με κλάμα αλλά και γέλιο μαζί.

Περίληψη:

Η σειρά έχει ως θέμα της μια οικογένεια ανώτερης τάξης, την οικογένεια Walker και μας δείχνει τη ζωή τους στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια. Το Brothers & Sisters ξεκινάει με το θάνατο του William Walker στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του Kitty. Ο θάνατός του οδηγεί σε αποκαλύψεις πτυχών της ζωής του που είχαν μείνει κρυφές. Οι επιπτώσεις στην υπόλοιπη οικογένεια και την επιχείρησή της είναι συγκλονιστικές, και οι ίντριγκες διαδέχονται η μία την άλλη.

V@$!@ review: 

Μία σειρά που κάνει θραύση στην Αμερική και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα καλό σενάριο το οποίο απογειώνουν οι ηθοποιοί με τις ερμηνείες τους και με τις εκφράσεις τους και συχνά μας προκαλούν γέλιο. Μία πάρα πολύ καλή δραματική σειρά με πολλές ανατροπές και αναταράξεις (σε σημείο που τους λυπάσαι τους ανθρώπους για όσα περνάνε) και με αρκετά έξυπνη προσέγγιση όσον αφορά κάποια ευαίσθητα θέματα όπως είναι η πολιτική, ο καρκίνος, οι gay γάμοι και οι υιοθεσίες, που ακόμα και σήμερα σε πολλές κλειστές κοινωνίες όλα αυτά θεωρούνται ντροπή. Αξίζει να τη δείτε, εγώ σ'ένα καλοκαίρι είδα 4 seasons και αν εξαιρέσει κανείς την 3η ήταν όλες καταπληκτικές.

Στα θετικά της σειράς το υπέρτατο cast και κυρίως η προσθήκη του γοητευτικού Rob Lowe ο οποίος όμως αποχώρησε την 4η σεζόν. Στα αρνητικά κάποιες σεναριακές υπερβολές και η κοιλιά που έκανε στην 3η σεζόν.

Trivia: 

H σειρά, παραγωγής Disney, έχει συνεπάρει την Αμερική από το 2006 που προβάλλεται και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης καθώς ο μέσος όρος ανά επεισόδιο είναι 11.000.000 άτομα στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα την πρώτη σεζόν παρακολούθησαν 11 εκατ. άνθρωποι στην Αμερική, τοποθετώντας την έτσι στην 37η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές ενώ και για τις επόμενες σεζόν κράτησε σταθερά τα ποσοστά της αφού την 2η και 3η σεζόν παρακολούθησαν 10.7 εκατ. άνθρωποι και τέλος την 4η παρακολούθησαν 10.4 εκατ. άνθρωποι.

Έχει κερδίσει 1 Emmy Award ανάμεσα στα 9 βραβεία που έχει λάβει συνολικά ενώ έχει υπάρξει υποψήφια σε διάφορες κατηγορίες (και για Χρυσή Σφαίρα) 17 φορές.

Η σειρά προβάλλεται και σε άλλες 30 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας (Fox Life-Nova) ενώ έγινε γνωστό πρόσφατα ότι τη σειρά θα προβάλλει και ο ΑΝΤ1 σύντομα στην ζώνη PRIME ELEVEN.

Η 5η σεζόν έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 26/9.

Tagline: Family Is Everything...

Δεν υπάρχουν σχόλια: