Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: Alias (2001-2006)


Director: Ken Olin, Lawrence Trilling
Genre: Action | Adventure | Drama | Mystery
Cast: Jennifer Garner, Ron Rifkin, Michael Vartan, Bradley Cooper
Seasons: 1,2,3,4,5 
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 8.5/10 γιατί είναι μία απ'τις καλύτερες σειρές δράσης.
Johnny F Rating: 8/10 γιατί η Jennifer Garner και τα όπλα κάνουν έναν πολύ όμορφο συνδιασμό...

Μία ακόμη τηλεοπτική δημιουργία του J.J. Abrams (Fringe, Lost) που έγραψε ιστορία..



Περίληψη:

Η Σίντνεϊ, εργάζεται για την υπηρεσία SD6, που είναι φαινομενικά ένας άκρως απόρρητος τομέας της C.I.A. Παρόλο που είναι υποχρεωμένη να κρατήσει κρυφή αυτή την ιδιότητά της, κάνει το λάθος και την αποκαλύπτει στον μνηστήρα της, ο οποίος στη συνέχεια δολοφονείται. Συντετριμμένη, η Σίντνεϊ ανακαλύπτει ότι η SD6 είναι στην πραγματικότητα τμήμα μια τρομοκρατικής οργάνωσης, που είναι γνωστή ως "Συμμαχία". Αναλαμβάνει τότε το ρόλο του διπλού πράκτορα και γίνεται πληροφοριοδότης της C.I.A., με σκοπό να εξαρθρώσουν οριστικά τη "Συμμαχία". Κατά τη διάρκεια των αποστολών της, η Σίντνεϊ θα έρθει αντιμέτωπη με αντίπαλους πράκτορες, τρομοκράτες και προδότες, διατηρώντας παράλληλα κρυφές τις δραστηριότητες αυτές από τους φίλους της...

V@$!@ review:

Μία εξαιρετική σειρά με πολλές σκηνές δράσης (σε σημείο που όντως μας θυμίζει το 24), αρκετές ανατροπές στο σενάριο και πολλές νέες προσθήκες στο cast σε κάθε νέα season. Η Jennifer Garner στον καλύτερο πιθανόν ρόλο της καριέρας της με εκπληκτική ερμηνεία και αληθοφάνεια τόσο στις σκηνές που τους πλάκωνε όλους αλλά τόσο και στις δραματικές. Εγγύηση αποτελεί φυσικά το όνομα του δημιουργού της J.J. Abrams, καθώς αυτός ο κύριος είναι πολύ φημισμένος για τις τρελά επιτυχημένες δημιουργίες του μέχρι και σήμερα. Όσοι δεν την έχετε δει και αποφασίσετε τελικά να την παρακολουθήσετε θα κολλήσετε τρελά.

Βραβείο θα πάρει όποιος καταφέρει και μετρήσει τις περούκες και τις στολές που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά.

Στα θετικά της σειράς οι διάφορες guest εμφανίσεις από μεγάλα ονόματα όπως Ethan Hawke, Isabella Rossellini, Quentin Tarantino κ.α και φυσικά οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές που έδωσαν ρέστα (Jennifer Garner, Michael Vartan). Στα αρνητικά κάποιες γρήγορες σεναριακές μεταβάσεις που προκαλούν μπέρδεμα και η χρήση κάποιων ιστορικών γεγονότων σε τραβηγμένη μορφή.


Trivia: 


Η σειρά θεωρήθηκε αμέσως μεγάλη επιτυχία καθώς απέκτησε γρήγορα φανατικό κοινό. Το τέλος της πρώτης season παρακολούθησαν 9.7 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ το 13 επεισόδιο (Phase One) της 2ης season παρακολούθησαν 17.4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική.

Ανάμεσα στα πολλά βραβεία που πήρε ήταν μία Χρυσή Σφαίρα το 2002 (Best Performance by an Actress in a Television Series – Drama Jennifer Garner), 4 Saturn Awards το 2003-2004, ενώ τις ίδιες χρονιές είχε 4 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy και άλλες 2 για Χρυσή Σφαίρα.

Επίσης επειδή η σειρά ήταν γνωστή για τα διάφορα στυλ κουρεμάτων και για τη μεγάλη συλλογή της από περούκες ο βασικός υπεύθυνος για τις κομμώσεις, Michael Reitz, ήταν υποψήφιος για το Emmy Καλύτερου Hairstyling σε Τηλεοπτική Σειρά, για 5 συνεχόμενες χρονιές (2002-2006).

Πάνω στη σειρά έχει βασιστεί το ηλεκτρονικό παιχνίδι Alias που κυκλοφορεί.Η πλοκή έχει γραφτεί από τους δημιουργούς της σειράς και στο παιχνίδι ακούγονται οι φωνές του αυθεντικού καστ.

 Tagline: I can be anyone I want to be.



Δεν υπάρχουν σχόλια: