Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Inception (2010)

Director: Christopher Nolan
Release Date: 24 August 2010 (Greece)
Genre: Action | Mystery | Sci-Fi
Cast: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page
Site: Imdb


V@$!@ Rating: 9/10 αχ βρε Leo μας έκαψες πάλι με τα μυστήρια σου


Ένα εκπληκτικό έργο με απίστευτη σκηνοθεσία


Περίληψη:

Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την γένεση.  O Κομπ και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνησή.

V@$!@ review:
Ένα έργο που κινείται στο ίδιο μοτίβο με το Shutter Island, με πολλά μυστήρια, πολλές ανατροπές και γενικώς μία μπερδεψούρα κυρίως όσο πλησιάζει το τέλος, το οποίο για άλλη μία φορά είναι διφορούμενο. Ωστόσο ο Christopher Nolan ο οποίος εχει επιμεληθεί και το σενάριο και τη σκηνοθεσία τα κατάφερε περίφημα και στα δύο. Απ'τη μία έχουμε το εξαιρετικά πρωτοποριακό σενάριο (που μας θυμίζει εποχές Matrix) και το οποίο δεν παρουσίαζε φοβερά και τρανταχτά κενά και απ'την άλλη έχουμε την ανυπέρβλητη αυτή σκηνοθεσία με πολλά slow motions και εφέ που σε παρασύρουν στον κόσμο των ονείρων. Όσο για τους ηθοποιούς, τα λόγια είναι περιττά μπροστά στις εξαιρετικές αυτές ερμηνείες αλλά κυρίως μπροστά στο Leonardo DiCaprio ο οποίος εμφανίζεται αρκετά σοβαρός και μας αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως δεν είναι μόνο ένας όμορφος και γοητευτικός άντρας. Όπως είναι φανερό η ταινία αξίζει με τα χίλια για cinema, με την ελπίδα ότι δε θα μείνετε παγωτό όταν θα τελειώσει και θα ψάχνετε να δείτε τι στο καλό έγινε στο τέλος!





3 σχόλια:

Dr. Strangelove είπε...

Οντως ταινιαρα το Inceprtion πολυ μπερδεμενη βεβαια αλλα αριστουργημα. Μπραβο για το μπλογκ σας πολυ καλο Keep bloging

lne είπε...

Τίποτα σπουδαίο. Περίμενα πραγματικά εκπληκτικό σενάριο αλλά είναι αρκετά προβλέψιμο και ανούσιο. Έργα του είδους έχουμε δει αρκετά κάνοντάς το σαφέστατα μη πρωτότυπο. Αναφέρω για παράδειγμα τα Dreamscape, Last Year at Marienbar κι ίσως και το Βιοτεχνία ονείρων του Τάσου Μπουλμέτη. Τα εφέ, χαρακτηριστικά του Νόλαν μας απογειώνουν αλλά είναι απλά εφέ... Που είναι το στόρυ που θα μας ξεσηκώσει;

Ανώνυμος είπε...

Teleia tainia pw pww kala se kapoia fash xa8hka nomiza oti blepw oneira xixi...

To kalutero htan oti eixa mia parea pisw m pou prospa8ousan na broun tn koilia st tainia eleos... Ama re file blepeis to Soula Ela 3ana poios sou ftaiei?

Pws na t katebasw h asxetila (2)