Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Rounders (1998)


Director:John Dahl
Release: 11 September 1998 (USA)
Genre: Comedy, Drama
Cast: Matt Damon, Edward Norton , John Malkovich , John Turturro
Site: Imdb

Johnny F Rating :  8/10 γιατί αγαπάμε το Poker...Πρόκειται για την καλύτερη κατά τη γνώμη μου ταινία με/για το Poker..Περίληψη :
Από τις λίγες αξιόλογες ταινίες με τράπουλα των τελευταίων ετών, βλέπεται πολύ πιο άνετα σήμερα που αρκετός κόσμος έχει εξοικειωθεί με το Texas Holdem και γνωρίζει τη σημασία του για τους Αμερικάνους. Με ένα καρέ ηθοποιών σε πολύ καλή φόρμα John Malkovich, John Tuturro, Edward Norton και Matt Damon -πριν γίνει Maaaaat Daaaaamon- σου εγγυάται σίγουρη διασκέδαση ακόμα και αν δεν ασχολείσαι καθόλου με τη χαρτοπαιξία. Το απαραίτητο ερωτικό στοιχείο με τη σοβαρή σύντροφο που προσπαθεί να απομακρύνει τον καλό της από την κακή συνήθεια του τζόγου υπάρχει και εδώ αλλά περνάει σε δέυτερη μοίρα, παρά τη σημασία που φαίνεται να της δίνει το poster. Υπάρχει μόνο για να δείξει ότι ο παίκτης δεν αντέχει μακρια από την τράπουλα, όποιo και αν είναι το τίμημα.
Υποψήφιο για Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία. Όσοι δεν το έχετε δει σπεύσατε… 

Johnny F review:
Όλοι έχετε λίγο πολύ δει ή παίξει Poker, κυρίως Texas Holdem. Η ταινία αυτή έκανε γνωστό το παιχνίδι στο ευρύ κοινό. Έχει φανταστικό cast (damon kai norton στο ξεκίνημα τους) και πολύ καλό σενάριο.. Εγγυώμαι ότι δε θα βαρεθείτε λεπτό χάρη στην πολύ καλή ροή της ταινίας.. Πιθανότατα θα λατρέψετε κάποιον απ' τους ήρωες (ίσως τον καταπληκτικό Νόρτον στο ρόλο του Worm ή το "Ρώσο" Τζον Μάλκοβιτς) και θα κρατήσετε την ταινία στο αρχείο σας.. Μπορείτε να τη δείτε μόνοι το βράδυ αλλά και με την κατάλληλη παρέα.. Have fun!


Rounders (1998) Official Trailer - The best home videos are here


Δεν υπάρχουν σχόλια: