Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

The Prestige (2006)


Director: Christopher Nolan
Release Date:  26 December 2006 (Greece)
Genre: Drama | Mystery 
Cast: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo, Scarlett Johansson
Site: Imdb

Johnny F Rating8.5/10 Must see ταινία και κάτι παραπάνω


Μπορεί οι μάγοι και τα κόλπα να παραπέμπουν σε παιδικές ηλικίες, όμως η συγκεκριμένη ταινία μόνο παιδική δεν μπορείς να την πεις.
Περίληψη:
Ο Άλφρεντ Μπόρντεν και ο Ρούπερτ Άνγκιερ είναι ταχυδακτυλουργοί, στα τέλη του 19ου αιώνα. Σε μια επίδειξη μαγικών κόλπων, τσακώνονται επί σκηνής, κατά τη διάρκεια ενός τρικ. Από εκείνη τη στιγμή, οι ζωές και των δύο αλλάζουν δια παντός. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους μετατρέπεται σε μίσος. Ο ένας προσπαθεί να ξεπεράσει τον άλλο με φαινομενικά ακατόρθωτα μαγικά κόλπα. Ο φθόνος μεταξύ τους γιγαντώνεται, καθώς γίνονται και οι δύο, διάσημοι στον κύκλο τους. Η επιθυμία να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο γίνεται εμμονή, ο έλεγχος χάνεται και οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος τους, μυούνται και οι δύο στη σκοτεινή τέχνη της μαγείας και η μοναδική πορεία προς την επίτευξη της διαστρεβλωμένης επιθυμίας τους, τους οδηγεί στο ψέμα, την απάτη, ακόμα και στο έγκλημα.

Johnny F
review:

Μust see!!! Αυτό τα λέει όλα. Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες. Ένα πρωτότυπο σενάριο, με πολύ καλό cast και σε μία εποχή που ταιριάζει "γάντι" για τα πλαίσια της ταινίας. Έντονα συναισθήματα και πολλές ανατροπές που σίγουρα θα σε κρατήσουν μέχρι το τέλος, αφήνοντας σε με το στόμα ανοιχτό. Το έργο "παίζει" με την αίσθηση της μαγείας και με την πραγματικότητα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα και σε αυτούς που δεν την έχουν δει, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να την ξαναδούν.


Με λίγα λόγια:

  • Μέρος που θα την έβλεπα: Δυστυχώς είναι κάπως παλιά για cinema άρα σπίτι.
  • Τι ώρα θα την έβλεπα: Βράδυ.
  • Με ποιους θα το έβλεπα: Μόνος ή με παρέα.
  • Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Μία τράπουλα, ένα περιστέρι, ένα καπέλο, κάτι για να νομίζεις πως κάνεις ταχυδακτυλουργικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: