Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

How To Train Your Dragon (2010)


Director: Dean DeBlois , Chris Sanders
Release Date: 1 April 2010 (Greece)
Genre: Animation | Adventure | Comedy | Family | Fantasy
Cast: Jay Baruchel , Gerard Butler , Craig Ferguson , America Ferrera
Site: Imdb

Kenshin review: 6/10 γιατί είχε ψιλοαναμενόμενες καταστάσεις και δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο


Αποτυχημένος βρίσκει δράκο. Αποτυχημένος καβαλάει δράκο. Αποτυχημένος βρίσκει κορίτσι. Αποτυχημένος γίνεται επιτυχημένος. The end. 


Περίληψη: Ο μικρός Hiccup είναι γιος του αρχηγού των Βίκινγκ. Η φυλή τους ζει σε ένα απόμερο χωριό το οποίο συχνά πυκνά δέχεται επιθέσεις από μια πληθώρα δράκων με διαφορετικές ιδιότητες. Ενώ επιτυχημένα τους απωθούν, ψάχνουν να βρουν και που είναι η φωλιά τους ώστε να τους εξολοθρεύσουν μία και καλή. Σε μια επίθεση "ρουτίνας" δέχονται επίθεση από ένα μυθικό είδος δράκου που κανένας ποτέ δεν έχει δει, και όσοι το αντιμετώπισαν είναι νεκροί. Ο Hiccup καταφέρνει να βρει τον δράκο αλλά αποφασίζει να μην τον σκοτώσει, καθώς κάτι μέσα του τον κάνει να τον λυπηθεί. Σύντομα αυτοί οι 2 γίνονται φίλοι και τώρα ο Hiccup έχει το δύσκολο έργο του να δείξει στους υπόλοιπους αιμοδιψείς Βίκινγκς ότι οι δράκοι δεν είναι τόσο κακοί...ή μάλλον, ότι έχουν λόγο να είναι τόσο κακοί..ποιος είναι ο λόγος? Νοικιάστε την ταινία και θα μάθετε!




Kenshin review: Καλό σαν ιδέα, πρωτότυπο σενάριο αλλά δεν έχει αυτό το κάτι που θα το έκανε να κάνει το "μπαμ". Από τη στιγμή που η πλοκή ξετυλίγεται, είναι πανεύκολο ο θεατής να καταλάβει τη σειρά των πραγμάτων και τι θα γίνει στην επόμενη σκηνή, κάνοντάς το ολίγον τι βαρετό. Αν και δεν ξεχωρίζει κάποιος από τους χαρακτήρες, το σχέδιο των τοπίων και μια μάχη που λαμβάνει προς το τέλος της ταινίας είναι ίσως τα πιο αξιοσημείωτα που έχει να προσφέρει η DreamWorks Animation σε αυτήν την ταινία. Δυστυχώς όλη η "γλύκα" ήταν σε 3D οπότε όταν βγει σε 3D dvd πάρτε το, για να περάσετε ένα ήσυχο και χαλαρό βραδάκι.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: