Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Tv Series: How I Met Your Mother (2005+)





Director: Carter Bays
Genre: Comedy | Romance
Cast: Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan
Seasons: 1,2,3,4,5,6 (on going)
SiteImdb

Guru Rating: 9/10 γιατί αν είχε έρθει πιο νωρίς στην Ελλάδα, κανείς δεν θα ασχολούνταν με το Friends

V@$!@ Rating: 9.2/10 γιατί συνδυάζει άψογα το γέλιο με τον έρωτα

Μία πολύ αστεία σειρά με πολλές ατάκες και μυστήριο.


Περίληψη: 

Το How I Met Your Mother είναι μια κωμωδία που ασχολείται με τη ζωή του Τεντ και πως ερωτεύτηκε τη μητέρα των παιδιών του. Όλα αρχίζουν όταν ο καλύτερος φίλος του Τεντ, ο Μάρσαλ, κατέπληξε τους πάντες λέγοντας ότι θα παντρευτεί την καπέλα του που είναι μαζί για πολύ καιρό, την Lily, μια δασκάλα στο νηπιαγωγείο. Τότε ο Τεντ συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να κάνει κάτι αν κι αυτός θέλει να βρει την πραγματική αγάπη. Σ’ αυτή του την αναζήτηση τον βοηθάει ο Μπάρνεϊ, ένας φίλος με ατελείωτες, κάποιες φορές εξωφρενικές, απόψεις, με εμμονή στο να φορά κοστούμια και ένας σίγουρος τρόπος να γνωρίσεις γυναίκες. Όταν ο Τεντ γνωρίζει την Ρόμπιν, είναι σίγουρος ότι την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, αλλά η μοίρα ίσως έχει κάτι άλλο στο νου. Η σειρά ξεδιπλώνεται μέσα από φλάσμπακ από το μέλλον με τη φωνή του Μπομπ Σάγκετ.


V@$!@ review: 


Ένα ακόμη sitcom (situation comedy) με περίεργους χαρακτήρες και πολύ γέλιο. Οι αναδρομές στο παρελθόν και ο παντογνώστης πια αφηγητής είναι μία πάρα πολύ καλή σκηνοθετική πινελιά που προσδίδει ενδιαφέρον και αγωνία. Το σενάριο είναι αρκετά καλό αν και όπως είναι αναμενόμενο σε μερικά σημεία η σειρά έκανε κοιλιά (κυρίως season 5), αλλά μέχρι να μάθουμε τελικά ποια είναι η γυναίκα του Τεντ υπάρχει αγωνία. Σημαντικός παράγων που κρατάει το ενδιαφέρον και που πολλές φορές όλο το επεισόδιο βασίζεται πάνω του είναι ο Μπάρνεϊ (Neil Patrick Harris) ο οποίος συχνά κλέβει την παράσταση με τις ατάκες του. Αξίζει να το δείτε αν σας αρέσουν τα 20λεπτα επεισοδιάκια, όχι τόσο για την υπόθεση του αλλά περισσότερο γιατί έχει γέλιο.

Στα θετικά της σειράς ο απίστευτος Neil Patrick Harris με τις φοβερές ατάκες του και τις θεωρίες του αλλά και με το γενικότερο κουστουμάτο στιλάκι του. Επίσης κάποια σημαντικά guests που έδωσαν διαφορετική πνοή στη σειρα όπως αυτό της Britney Spears και της Jennifer Morrison κ.α. Στα αρνητικά η αργή εξέλιξη της σειράς όσον αφορά το σενάριο.


Trivia:

Η σειρά θεωρείται μία απ'τις πιο αγαπημένες του κοινού. Την πρώτη του σεζόν παρακολούθησαν 9.47 εκατ. στην Αμερική τοποθετώντας την έτσι στην 43η θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές. Την 2η και 3η σεζόν έπεσε στην 61η και 70η θέση αντίστοιχα με τηλεθεάσεις 8.50 και 8.21 εκατ. Την 4η και 5η σεζόν ανέβηκε στην 49η θέση με 9.42 εκατ. και στην 42η με 8.60 εκατ. αντίστοιχα. Τον πιλότο της 6ης σεζόν παρακολούθησαν 8.78 εκατ. στην Αμερική.

Το 2006 κέρδισε 2 Emmy Awards, άλλο ένα το 2007, 2008 και 2009 ενώ το 2010 κέρδισε ένα People's Choice Award. Συνολικά έχει κερδίσει 6 βραβεία και έχει υπάρξει υποψήφια 28 φορές (μεταξύ άλλων για 2 Χρυσές Σφαίρες).


Ο Neil Patrick Harris έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι γκέι ενώ ο ίδιος με τον σύντροφό του, David Burtka, ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν γονείς το Φθινόπωρο.

Τον Ιανουάριο του 2010 η σειρά ανανεώθηκε για σεζόν η οποία έκανε πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου στη Αμερική.


Tagline: Legen ... wait for it ... dary!




Δεν υπάρχουν σχόλια: